Vaniljglass a la Guldskeppet

2 äggulor

3 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

4 dl vispgrädde

2 äggvitor

 

Äggulorna och florsockret vispas ljust och skummande. Vaniljsockret tillsätts. Grädden vispas fast och rörs försiktigt ner i äggen. Vispa vitorna hårt och vänd i dom sist. Blandningen hälls i Trollformen eller Jelloringen och fryses i ca 6  timmar innan den är klar för servering. Dekorera med färska bär. Vaniljglassen kan även smak-sättas med t.ex hackad Dajm, sylt eller punsch

.

 

 

 


Rotfruktsmos

800 gr potatis i tärningar

150 gr persiljerot i tärningar

150 gr palsternacka i tärningar

25 gr smör

100 gr mjukost

ett knippe finklippt gräslök

Salt och peppar

Lite olja

 

Koka rotfrukterna i en stor gryta i 25 min. Häll av vattnet och mosa rotfrukterna tillsammans med smör och mjukost. Blanda i finklippt gräslök och krydda med salt och peppar.

Pensla formen med ett tunt lager olja och häll rotfruktmoset i formen. Sätt på locket och pys det. Låt stå några minuter under en handduk, för att bevara värmen. Ta av locket och vänd över moset på ett serveringsfat. Servera till gryträtter.

 


Bli värdinna

Det är lätt att vara värdinna för en demonstration. Som värdinna bjuder du hem vänner, väninnor, grannar, bekanta eller släkt.

Datum och tid för demonstrationen bestämmer du med konsulenten. Är du intresserad av bestämda produkter eller teman t ex bakning, barnprodukter eller liknande, kan du tillsammans med konsulenten hitta fram till det som passar dig och dina vänners önskemål. Det finns många möjligheter. Få inspiration här eller hos din konsulent. Har du frågor om hur demonstrationen föregår kan du alltid fråga konsulenten som gärna hjälper dig. Konsulenten kommer dessutom att ge dig aktuella trycksaker t ex Tupperware-magasinet, broschyrer om gällande kampanjer eller liknande.    

På själva dagen kommer konsulenten till dig ca  ½ timme innan gästerna, och ställer fram produkterna. När gästerna har samlats, demonstrerar konsulenten de spännande produkterna och besvarar frågor. Demonstrationen varar ca 1½ timme.

Du får naturligtvis en fin värdinnegåva som tack för att du ville öppna ditt hem för arrangemanget – det är alltid en spännande och värdefull Tupperware-produkt. Utöver de fina produkterna i magasinet, presenterar konsulenten spännande kampanjer med utvalda Tupperware-produkter, som du har möjlighet att köpa som värdinna eller gäst. Se de attraktiva produkterna i månadens kampanj eller fråga din konsulent.


Roligt och Inspirerande

En demonstration är en bra anledning till att samla vänner, familj, kollegor och grannar till en rolig och trevlig upplevelse. Här kan du se, smaka och uppleva tidens Tupperware och vi erbjuder dig kvalitetsprodukter som passar till en modern livsstil, läckra recept och massor av inspiration till en lättare vardag. Samtidigt är det ett bra tillfälle att utväxla idéer och få nya vänner. 

Vi konsulenter kan ge dig många idéer till demonstrationen, men du kan även välja att själv sätta din prägel på denna. Oavsett om det är förmiddagskaffe, picknick på terrassen eller under temat ”Vild med Choklad” är det du som bestämmer och därför blir demonstrationen som du och dina vänner önskar.


Kaviarrand

5 hårdkokta ägg

½ lök

7 blad gelatin (lös upp enligt bruksanvisning)

3½ dl Creme Fraische 17%

3 msk majonnäs300 gr ofärgad kaviar

225 gr skalade räkor

2 knippen dill

1 citron

 

Ägg och lök hackas fint. Creme Fraische och majonnäs blandas ihop. Därefter tillsätts kaviar, ägg, lök, räkor, dill och citronsaft. Den upplösta gelatinen hälls i en tunn stråle i kaviarblandningen. Blanda allt väl och häll över iJelloringen,somplaceras på en kall plats ca 2 timmar tills innehållet har stelnat.

 


Köttfärslimpa

Antal portioner:  8
 
Köttfärslimpa
1 dl havregryn, alt ströbröd
2 st ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
1 påse löksoppa på pulver (40 g)
0.5 tsk svartpeppar
140 g baconskivor
 
Potatis 800 g potatis, i halvor flingsalt svartpeppar rosmarinkvistar
 

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar.

3. Lägg färsen i UltraPro Brödform eller 1,5 liters och forma den till en limpa.

4. Täck limpan med baconskivor.

5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och sätt på locket.

6. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter.

 


Hela världen bakar?

 
Låg igår kväll och kollade på  tv4play och såg att England oxå har hela "landet" bakar. Jag måste säga att det jag såg var att sveriges deltagare är mer skillade i detaljer iaf. Eller så kanske det är en helt annan bak kultur over there?

Fröburkar


Banan omelett/ fritatta (288 kalorier)

2 st ägg
100 g banan (ca 1 banan)
2 msk minimjölk
Salt och
kanel

Tillbehör:
50 g Önos lågkalori jordgubbssylt

Easydelight:
Skiva bananen, lägg den i botten på easydelighten. Vispa äggen
och mjölken (tillsätt krydda om du vill) och häll över bananen. In i micron på
350-400 watt i 5-6 minuter. Klart!
 
 
Ser kanske inte jätte aptitlig ut, men den är jättegod och perfekt mellanmål för barnen.

Ris kokning

Tillberedning
                    OBS alla tider är cirka tider, recepten är testade i 750 watt micro.
Salt och andra kryddor tillsätts efter tillagning, utom i grötrecepten.

Fullkornsris  ( ICA)
2 port
3,5 dl vatten
1,5 dl ris
Koka i mikro ca 25 min

Jasmineris (ICA)
2 port
3 dl vatten
1,5 dl ris
Koka i mikro ca 10 min

Det goda riset som smakar som i Japan
4 pers

3 dl jasminris
6 dl vatten
1 msk risvinäger eller vit balasmicovinäger
1 msk socker
½ msk salt

Häll ris och vatten i EasyRice. Koka i mikrovågsugn i 12 min vid 800 W.
Tillsätt vinäger, socker, salt och låt dra i 5 min.

Basmatiris (ICA)
2 port
4 dl vatten
2 dl ris
Koka i mikro ca 10 min

Råris  (FREBACO, 10 min)
2 port
2 dl vatten
1 dl ris
Koka i mikro ca 8 min

Matris (ICA)
2 port
4 dl vatten 2 dl ris
Koka i mikro ca 10 min
 

Kyckling i Ugn

1,5 kg kycklingdelar
1 citron
0,5 g saffran
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1,5 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 rödlökar
20 torkade aprikoser
1,5 dl mandel
 
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg kycklingdelarna i UltraPro 3,3 L och pressa över citronsaften. 3. Stöt saffranet tillsammans med saltet och strö blandningen över kycklingen. Strö över svartpeppar, spiskummin och kanel. 4. Skala och skär löken i tunna klyftor och fördela den och aprikoserna runt kycklingen.
5. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 1 timma. 6. Rosta mandlarna i en stekpanna tills de fått färg och börjar dofta.
Servera kycklingen tillsammans med ris eller couscous och strö de rostade mandlarna över.
 

Omelett med champinjoner

3 stora ägg

2 msk mjölk eller vatten

Salt och peppar

100 g råa champinjoner

• Vispa ägg, mjölk, salt och peppar i Speedy Chef II.

• Skär svampen i skivor med Slice n ’Star och lägg

dem i botten på EasyDelight.

• Häll över äggmassan, lägg på lock och tillaga i

mikrovågsugn i 6–7 minuter på 360 watt.

 


Laxmousse

 

350 gr färskrökt lax i skivor

500 gr färskrökt lax i små bitar

2 dl vispgrädde

saft från 1 citron

2 msk Creme Fraische

2 äggvitor

200 gr stenbitsrom

½dl finklippt gräslök

½ finhackad lök

dill, mald vitpeppar

6 gelatinblad

 

Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor - låt lite lax hänga ut över kanten. Finfördela de små bitarna i t ex matberedaren med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.

Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.

Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.

Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.

Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.

 Vik över laxskivorna över moussen.

Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.

 


Mandelrand med bärsås

4 dl standardmjölk

2 dl socker

3 dl skållad, hackad mandel

korn av 1 vaniljstång

6 gelatinblad

5 dl vispgrädde

Sås:

300 gr vinbär eller annan bärsort

150 gr socker

 

Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten. Koka socker, mjölk, mandlar och vaniljkorn ca 1 min. under omrörning. Ta av grytan från värmen och smält de avrunna gelatinbladen i mjölkblandn. Låt blandningen svalna och rör om lite då och då. När blandningen börjar stelna rörs den hårdvispade grädden försiktigt i. Skölj Jelloring med kallt vatten och häll i krämen. Ställ i kylskåp minst 8 timmar.

Koka bär och socker, tills sockret kar smält, och purea genom sil. Låt svalna. Servera till mandelranden.

 


Ostpanerad vit fisk

Lägg 600 g torskfile eller valfri vit fisk i UltraPro 2 liter
Mixa 100 g vällagrad prästost med 1 knippe dill och 1 msk olja i  HerbChopper och bred över fisken
in i 200 grader varm ugn i 15 minuter.
 
Ätes med kokt, pressad potatis eller potatismos och en grönsallad
 
 
Jag rekommenderar att äta en kall sås till detta. Rör ihop lite ost och turkisk youghurt och krydda efter smak.

Jordgubbsfromage

4 äggulor

¾ dl socker

4 dl vispgrädde

6 gelatinblad

1 msk apelsinsaft

korn av 1 vaniljstång

400 gr jordgubbar

 

Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten.

Mixa jordgubbarna till puré.

Vispa äggulorna vita med socker och vanilj.

Vispa grädden fast.

Blanda äggmassan med purén.

Vänd i vispgrädden i jordgubbsblandningen.

Smält gelatinbladen med apelsinsaften.

 Vänd det lätt avkylda gelatinet i jordgubbsskummet.

Häll fromagen i Trollformen och ställ den i kylen i 4 timmar.

Vänd över på Trollformens serveringsfat och dekorera med frukt eller vispgrädde.

 


Paprika soppa

3 paprikor
1 färsk chili
1 lök
2 morötter
4 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
salt
20 g pinjenötter
1 paket vattenkrasse
 
Kärna ur paprikor och chili och skär i strimlor med örtkniven.
Skala och strimla morötterna med grönsaksskalaren och örtkniven.
Häll lök, morötter, chili, 3 msk olivolja och 2 av paprikorna i QuickChef och mixa grovt.
Häll den grova blandningen i UltraPlus.
Tillaga i 4 minuter under lock vid 750 W.
Ta ur och rör runt med Rörsleven.
Tillsätt grönsaksbuljong och tillaga ytterligare 3 minuter under loch vid 750 W.
Ta ut soppan och mixa portionsvis.
Krydda med salt från kryddkvarnen.
Bryn strimlor av den sista paprikan och tillsätt pinjenötterna under den sista minuten.
Servera soppan med paprikastrimlor, pinjenötter, vattenkrasse och chili.
 
re
 

Multifat

Idag som många andra dagar använder vi oss av multifatet. Perfekt att ha till stekt mat, då slipper maten ligga och flyta i fett. Maten blir väldigt mycket fräschare tycker jag.
Mat för dagen var bruna bönor, stekt potatis, fläsk och korv.


Thermo Tup

Njut av en välförtjänt paus och en god kopp kaffe.

ThermoTup är praktisk oavsett om du ska avnjuta en lugn stund för dig själv med en god kopp te, har vännerna på besök för en kaffe eller om du ska på barnens fotbollsträning och vill ha varm choklad med.

Den droppar inte när du häller upp och i stängt tillstånd kan ThermoTup hålla kaffe varmt (över 65 °C) i upp till 12 timmar. Locket har flera praktiska funktioner.

Använd den till: kall och varm dryck. Dimensioner: 1 l L: D: 14,2 cm H: 32 cm

 


Omelett "burken"

Har du testatTupperwares nya omelett "burk", Easy delight, för micro? Man lägger det man vill i botten ex ost, skinka, purjo, tomat, pizzakrydda, champinjoner ja.....det man har hemma. Vispa upp tre ägg och två msk mjölk, vatten eller grädde. Slå på äggsmeten och micra på låg effekt 350w ca 4-5 min. Servera och njut. Jag gillade den skarpt. Mycket god omelett, snabbt och enkelt. Toppen för ex lunchen på jobbet. Man kan göra en fräsch omelett på platsFlört Kan det bli mer LCHF. Det som möjligen saknas är fettet man annars steker i. Men ha antingen ost i fyllningen eller grädde i smeten. Eller varför inte låta en smörklick sakta smälta över omeletten Mums. Denna kommer jag nog att "nöta" utGlad
 
 

Fokus Produkt v. 5-8 Äggbox

 
Perfekt produkt att ha i kylskåpet. Helt sannslöst bra att ha om man ska ta med sig ägg till stugan och husvagnen. Lätt att göra ren i diskmaskin.

Mums

Tjuvstartade och åt en semla från Bollnäs Bagarn idag. I år ska jag försöka testa olika bagares semlor tror jag, vet bara inte hur de ska gå när jag får ont i magen av grädde. Men vad gör man inte för den goda sakens skull.

Hur äter du? Kanske som jag, locket först och helst med mjölk till


Fokus Produkt v. 5-8 Slice n Star


Gästgåva v.5-8

Gästgåva under dessa veckor är en mini delikat. Helt perfekt att packa matsäck till jobb eller utflykter. Varför inte packa ner baddräkten efter badhusvistelsen?

Speedy chef II


Fokus produkt v.5-8 speedy chef

Den snabba vispen som inte behöver ström!
Speedy chef II hjälper dig med att vispa eller blanda ingredienser på ingen tid och helt utan användning av ström. Vispar effektivt med användning av minimal kraft, vrid endast lätt på de stora knoppen på handtaget. Behållaren är transparent och med måttenheter för varje 50 ml upp till 2 L


Fokus Produkt v. 5-8 Easy Delight

 

Med EasyDelight och få ingredienser kan man snabbt och enkelt tillaga äggbaserade rätter i mikrovågsugnen, exempelvis omeletter, Frittata och desserter – helt utan matfett. Omeletter och Frittata kan varieras i det oändliga, om man bara låter fantasin flöda. Tillsätt exempelvis gårdagens rester av potatis, skinka eller grönsaker.

EasyDelight har en idealisk storlek som passar till alla mikrovågsugnar och fyller minimalt med plats i köksskåpen. De runda hörnen säkrar att innehållet enkelt glider ut efter tillberedning medan hålen i locket ser till att din maträtt får en jämn yta och samtidigt leder bort fukten.

Mätschema och instruktioner är trycka på insidan av produkten.

Använd den till: Omeletter, Frittata och desserter. Dimensioner: 14 cm x 22,4 cm x 6,8 cm Indhold: 4,3 dl

Omeletternas omelett makare !!

Unikt erbjudande i v.5-8

 När demot avhålls i vecka 5 – 8 får värdinnor (indaterade i vecka 4) ett unikt erbjudande:

 

KÖP EN VALFRI PRODUKT FRÅN ORDINARIE MAGASIN MED

50 % RABATT PÅ ORDINARIE PRIS – MAX EN PRODUKT PER DEMO

 Så det innebär att Thermo Tup som kostar 799kr ordinarie pris kan man få för bara 399,5kr!!!

 

Max 1 produkt med 50% rabatt på ordinarie pris per demo. Endast magasinsprodukter – Med undantag för ChefSeriesprodukterna.


Tackgåvor v.5-8

Allegra Deli och Allegra Serveringsbricka

När du är värdinna under v.5-8 får du ett fint frukost-set gratis genom att öppna ditt hem för ett demo. Allegra Deli kan användas med eller utan den smarta insatsen.

 


RSS 2.0