Laxmousse
350 gr färskrökt lax i skivor
500 gr färskrökt lax i små bitar
2 dl vispgrädde
saft från 1 citron
2 msk Creme Fraische
2 äggvitor
200 gr stenbitsrom
½dl finklippt gräslök
½ finhackad lök
dill, mald vitpeppar
6 gelatinblad
Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor - låt lite lax hänga ut över kanten. Finfördela de små bitarna i t ex matberedaren med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.
Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.
Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.
Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.
Vik över laxskivorna över moussen.
Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.