Laxmousse

 

350 gr färskrökt lax i skivor

500 gr färskrökt lax i små bitar

2 dl vispgrädde

saft från 1 citron

2 msk Creme Fraische

2 äggvitor

200 gr stenbitsrom

½dl finklippt gräslök

½ finhackad lök

dill, mald vitpeppar

6 gelatinblad

 

Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor - låt lite lax hänga ut över kanten. Finfördela de små bitarna i t ex matberedaren med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.

Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.

Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.

Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.

Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.

 Vik över laxskivorna över moussen.

Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0