Mandelrand med bärsås

4 dl standardmjölk

2 dl socker

3 dl skållad, hackad mandel

korn av 1 vaniljstång

6 gelatinblad

5 dl vispgrädde

Sås:

300 gr vinbär eller annan bärsort

150 gr socker

 

Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten. Koka socker, mjölk, mandlar och vaniljkorn ca 1 min. under omrörning. Ta av grytan från värmen och smält de avrunna gelatinbladen i mjölkblandn. Låt blandningen svalna och rör om lite då och då. När blandningen börjar stelna rörs den hårdvispade grädden försiktigt i. Skölj Jelloring med kallt vatten och häll i krämen. Ställ i kylskåp minst 8 timmar.

Koka bär och socker, tills sockret kar smält, och purea genom sil. Låt svalna. Servera till mandelranden.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0