Smoothies

SMOOTHIES

Ingredienser: 1,5 dl yogurth 0,5 banan o,5 dl frysta björnbär 1 pressad apelsin

Gör så här: Lägg allt i Smooth Chopper och mixa. Häll upp i glas!

 Jordgubbssmoothie

Ingredienser: 1,5 dl yogurth 0,5 banan 1,0 dl frysta jordgubbar 1 pressad apelsin

Gör så här: Lägg allt i Smooth Chopper och mixa. Häll upp i glas!

 Mango- & hallon smoothie

Ingredienser: 1,5 dl yogurth 0,5 banan 1,0 dl frysta mango & hallon 1 pressad apelsin

Gör så här: Lägg allt i Smooth Chopper och mixa. Häll upp i glas!

 Smoothie m. blandade frukter & bär

Ingredienser: 1,5 dl yogurth 0,5 banan 1,0 dl frysta frukt o bär 1 pressad apelsin

Gör så här: Lägg allt i Smooth Chopper och mixa. Häll upp i glas!


Microkola

Mikrokola

50 g smör eller margarin

¾ dl mjöl

1 ¼ dl socker

¾ dl sirap

1 msk kakao

Blanda i allt i kannan utan att röra om och sätt in i mikron på full effekt i ca 1 min. Tag ut och rör om och ställ in igen på ca 3 min full effekt.  Häll ut smeten i en Silikon 19 Toppar eller på ett bakplåtspapper och låt stelna. Skär i bitar innan den blir för kall.


Tårtkräm

Tårtkräm

5 dl mjölk

2 msk maizenamjöl

4 msk socker

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

Häll alla ingredienser i kannan och vispa ihop. Ställ kannan i mikron 4 min på 850 W.

Ta ut krämen och vispa den. Ställ kannan i mikron i 4 min på 850 W, vispa igen och ställ den kallt.


Kladdig chokladkaka

Chokladkaka

50 g margarin

1 ägg

1/5 dl socker

1 dl mjöl

½ msk vaniljsocker

1½ msk kakao

Smält fettet i kannan. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Vänd i fettet och häll smeten i kannan. Grädda i ca 3 min på full effekt, (pröva dig fram) den skall vara kladdig. Servera gärna med glass eller grädde!


Äppelmos

Äpplemos

500g matäpplen

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

½ dl vatten

Skala äpplen och skär i stora tärningar. Häll i alla ingredienser i kannan Ställ kannan i  mikron i ca 5 min på 850 W. Rör eller stöt  äpplemoset och ställ den att kallna.


Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

300 gr frusna jordgubbar

2 dl socker

Saften ifrån ½ citron

Lägg i jordgubbar och citronsaften i kannan, in i mikron i 6 min på 850 W, tillsätt socker och rör ihop. Ställ kannan i mikron i 1min på 850 W. Låt kallna till nästa dag. Jordgubbar kan ersättas med många andra bär men tänk då på att korta tiden I mikron. 300 g hallon skall t.ex. ha ca 4 min på 650 W.


"Böönesås"

Bearnaisesås

4 hackade schalottenlökar

1 dl vitvinsvinäger

200 gr kallt smör

4 äggulor

5 tsk dragon

salt och peppar

Häll lök, vinäger och 4 tsk dragon i MicroPluskannan. Sätt kannan i mikron i ca 5 min på 600 W. Sila ifrån lökarna och häll tillbaka vinägern i kannan. Tillsätt smör och 1 tsk dragon. Värm 1 min på 600 W. Vispa i äggulorna och värm såsen i 50 sek på 600 W. Vispa såsen. Smaka av med salt och peppar. Värm ev. såsen i 10 sek på 600 W.

 


Grundsås

Grundsås

50 g smör

4 msk mjöl

4 dl mjölk

4 dl buljong efter smak

salt och peppar

Häll smör och mjöl i kannan. Ställ i mikron i1 min 850 W. Rör i buljong och mjölk i redningen. Ställ kannan i mikron i 8 min 850 W. Rör såsen och tillsätt ev. följande:

Fiskrätter: citron, senap eller hackade kryddor

Kötträtter: svamp, Crème fraiche eller grädde

Bechamel: riven ost och muskot

Pasta/ris: tomatpuré, riven lök, vitlök, timjan och mejra

m


Grund recept

Recept för MicroPlus

700 gr potatis, eller 10-11st delas i mindre bitar, tillsätt 1dl vatten ca 5 min full effekt, rör om, ca 4 min full effekt

3 potatisar, 3 msk vatten, ca 3 min full effekt

3 dl ris, 6 dl vatten ca 5 min full effekt, vila 30 sek, ca 5 min full effekt

1 portion pasta, 8 msk vatten, ca 4 min fulleffekt


Idéer för MicroPlus

• Tål temperaturer upp till 200 grader, endast i mikrovågsugn
• Vrid locket så ångan släpps ut lättare (kannan)
• Full effekt endast för vätska
• Ta av locket från Dig för att undvika att Du bränner Dig på ångan

• Ånga grönsaker, färska som frysta. Till
frysta behöver man endast lite eller inget
vatten. Till de färska får man tillsätta lite
vatten utifrån vilken grönsak man ångar. T
ex. behöver potatis och morötter lite mer
vatten än andra. Ånga med locket på, och
prova dig fram med ångtiden utifrån din
egen mikrougnseffekt och mängd du ångar.
• Koka grönsakssoppa.
• Koka ris, prova ett vanligt recept till den
rissort du använder. Koka först upp vatten,
salt och ev. en skvätt olja på högsta effekt.
Rör sedan ner riset och fortsätt tillagningen
på den lägsta tillagningseffekten, ca 10-15
min.
• Smält smör och värm degvätska.
• Smält blockchoklad, använd inte högsta
effekt för då kan chokladen brännas lätt.
• Smält blockchoklad, rör ner lite
jordnötssmör och Cornflakes (ev. lite lätt
krossade), tills du tycker proportionerna blir
bra. Skeda upp i Silikon 19 Toppar eller
bullformar och ställ kallt. Jättegoda till
kaffet.
• Koka äppelkräm, skala och klyfta äpplen ca
2-3 st. Tillsätt ca 1 ½ dl vatten och 1-2 msk
socker och koka under lock på full effekt i
4-5 min tills äpplena är mjuka. Blanda ca ½
msk potatismjöl med ¼ dl vatten och rör ner
i en tunn stråle. Fortsätt tillagningen under
full effekt utan lock ca ½ min tills krämen
börjar bubbla.
• Koka havregrynsgröt och mannagryns-gröt.

Tillaga mindre rätter mat t ex. barnmat.
Koka varmkorv i lite vatten. Koka ev. med
ketchup el. chilisås, lök om man vill och red
av med grädde el. mjölk till en korvstroganoff.
• Koka ihop lite köttfärs med lök och kryddor
(ev tomatkross) efter behag för en snabb
köttfärssås.
• Koka färsk eller frusen fisk. Tillsätt en liten
mängd vatten och krydda, tillsätt ev.
grönsaker som kan ge god smak t ex
purjolök. Koka på full effekt och kontrollera
koktiden så den ej blir sönderkokt.

Tupperwaresockerkaka

 

Tupperwaresockerkaka

75 g smör

2 ägg, ej alltför stora

1 dl socker

1/2 krm salt

Lite citronsaft, flaska går bra

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

Kokos/ströbröd att strö kannan med

Smält smöret i micropluskannan.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda ner resterande ingredienser och häll

sist ner smöret. Smörj kannan med en pensel

och strö den med kokos/ströbröd.

Häll ner smeten och grädda på full effekt

med locket på i ca 2 till 3 min. Testa med en

sticka att den är klar.


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0