Idéer för MicroPlus

• Tål temperaturer upp till 200 grader, endast i mikrovågsugn
• Vrid locket så ångan släpps ut lättare (kannan)
• Full effekt endast för vätska
• Ta av locket från Dig för att undvika att Du bränner Dig på ångan

• Ånga grönsaker, färska som frysta. Till
frysta behöver man endast lite eller inget
vatten. Till de färska får man tillsätta lite
vatten utifrån vilken grönsak man ångar. T
ex. behöver potatis och morötter lite mer
vatten än andra. Ånga med locket på, och
prova dig fram med ångtiden utifrån din
egen mikrougnseffekt och mängd du ångar.
• Koka grönsakssoppa.
• Koka ris, prova ett vanligt recept till den
rissort du använder. Koka först upp vatten,
salt och ev. en skvätt olja på högsta effekt.
Rör sedan ner riset och fortsätt tillagningen
på den lägsta tillagningseffekten, ca 10-15
min.
• Smält smör och värm degvätska.
• Smält blockchoklad, använd inte högsta
effekt för då kan chokladen brännas lätt.
• Smält blockchoklad, rör ner lite
jordnötssmör och Cornflakes (ev. lite lätt
krossade), tills du tycker proportionerna blir
bra. Skeda upp i Silikon 19 Toppar eller
bullformar och ställ kallt. Jättegoda till
kaffet.
• Koka äppelkräm, skala och klyfta äpplen ca
2-3 st. Tillsätt ca 1 ½ dl vatten och 1-2 msk
socker och koka under lock på full effekt i
4-5 min tills äpplena är mjuka. Blanda ca ½
msk potatismjöl med ¼ dl vatten och rör ner
i en tunn stråle. Fortsätt tillagningen under
full effekt utan lock ca ½ min tills krämen
börjar bubbla.
• Koka havregrynsgröt och mannagryns-gröt.

Tillaga mindre rätter mat t ex. barnmat.
Koka varmkorv i lite vatten. Koka ev. med
ketchup el. chilisås, lök om man vill och red
av med grädde el. mjölk till en korvstroganoff.
• Koka ihop lite köttfärs med lök och kryddor
(ev tomatkross) efter behag för en snabb
köttfärssås.
• Koka färsk eller frusen fisk. Tillsätt en liten
mängd vatten och krydda, tillsätt ev.
grönsaker som kan ge god smak t ex
purjolök. Koka på full effekt och kontrollera
koktiden så den ej blir sönderkokt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0