Gelebröst

 
Ett litet roligt partytrick är att lägga gelehallon i silikonttopparna och fylla upp med vatten, som man sedan ställer in i frysen.
Kontentan blir att det ser ut som om det är små bröst som flyter runt i bålskålen.
 
Tips!!
Vill man ha frostfri is så antingen kokar man vattnet eller använder sig av kolsyret bordsvatten. Då blir isbitarna glasklara.

Ultra PRO bröd

1/2 liter fil
1/2 liter vetemjöl
1/2 liter grahamsmjöl
2 dl sirap
2 tsk bikarbonat

Blanda allt direkt i ultra pro, grädda på 175 grader i 45 min.


Proteinbars LCHF

Botten
4 dl mandelmjöl (ca 150g)
0,5 dl Stevia strö
1,5 dl Orbilox 8 proteinpulver (kasein) med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 dl äggvita
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokos (ca 20g)
(Eventuellt 1 dl havregryn för mer kolhydratsrika bars, t.ex. som passar bra efter träning.)
 
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt äggvita och rör till en deg. Platta ut i en silikonform.

Grädda 175 grader ca 25 min.
Skär i barsbitar, 12 st. Torka i 50 grader 2 timmar. Ta ut ur ugnen låt stå på köksbänken över natten. På morgonen är de härligt torra och kexliknande.
 
Fyllning "Caramel peanut butter"
100g 3 whey cockies and cream (vassle med ljuvlig kolasmak)
1,25 dl vatten
4 msk jordnötssmör
Blanda först 3 Whey med vatten. Tillsätt sedan jordnötssmör och rör till en jämn massa. Bred ut en klick på varje kex med slickepott. Ställ i kylen/frysen 30 minuter.
 
Smält 150g mörk choklad (70%) i vattenbad. Bred ut chokladen runt om barsen med bakpensel (den du "äggar" bullar med).


Förvara i kylen.
 
Näringsvärde per bar
255 kcal
15g protein 24 E%
8g kolhydrater 13 E%
17g fett 61 E%

Nyttiga T-bars

100g nötter av valfri sort
200g müsli av valfri sort
75g honung
 
Hacka nötterna grovt
Rosta dom försiktigt i en stekpanna
Ta av pannan från spisen och blanda ner müslin
Häll i honungen, låt allt småputtra på spisen 1 min
 
Låt röran svalna lite
Häll upp i T-bar setet och sedan in i kylen för att kallna.
 
Super gott och går att variera efter smak och tycke. Nedan kommer en visuell beskrivning

Dubbla köttfärsbiffar i hamburgerpressen

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ströbröd och mjölk (eller 1 dl mjölk och 0,5 dl grädde) Rör om och låt stå i minst 10 minuter.
  2. Smält köttbuljongtärningen i 0,25 dl hett vatten.Låt svalna.
  3. Tillsätt ägg, salt, svart- och vitpeppar, rör om. Tillsätt buljongen, rör om.
  4. Tillsätt köttfärsen (älgfärs eller nötfärs) rör om till en slät smet.
  5. Gör 16 st stora köttbullar (ca. 0,5 dl till varje) och platta till dem ganskas tunnt i tupperwares hamburgepress
  6. Platta ut varje så att de är något större än skinkskivan.
  7. Bred ett tunnt lager med senap på varje. Lägg en skinkskiva på hälften och en ostskiva på varje skinka. Osten får inte sticka utanför skinkan.
  8. Lägg ihop dem två och två( alltså en skinkskiva och ostskiva mellan de två). Tryck till kanterna så att inte osten kan rinna ut när den blir varm.
  9. Stek dem nu i stekpanna med rikligt med smör, ca, 3-4 minuter på varje sidan.

Serveringsförslag: Kokt potatis, sås, grönsaker

 


Nigiri bollar

Nigiri – sushi (riskuddar toppade med fisk)

Recept till cirka 4 bitar per person

En skärbräda En vass kniv En skål med vatten och vinäger.

Fiskfiléer, skurna i bitar, beräkna cirka 10-15 gram styck, se förslag

Sushi-ris

Wasabi (pasta på grön pepparrot)

Förbered fisk och ris. 

Lägg i sushiriset i sushi maker rund så att den blir rågad. Tryck på locket för att forma bollar. Vält ur risbollarna. Strö en sträng med wasabi på riset, efter smak. OBS! Wasabi är starkt!!! Toppa sedan med valfri topping. Man kan som i filmen använda formen för att ta ut rätt storlek på toppingen.

Förslag till fiskar och topping till sushi: - Lax: skandinavisk lax är mycket god och prisvärd. Den odlade laxen behöver inte frysas. Den är behandlad mot parasiter. Risken försvinner om fisken fryses. - Tonfisk: färsk tonfisk är fantastiskt gott. Behöver inte frysas. - Smörfisk eller svärdfisk: gott och dyrt. Smörfisk bör frysas. - Crabsticks: användbara att dryga ut med. Goda i Makirullar. - Hälleflundra, piggvar och slätvar: dyra men goda fiskar. Bör frysas. - Sill: billigt att dryga ut med, smakar mycket fisk och måste vara pinfärsk. Bör frysas. - Havsaborre: god och fast i köttet. Bör frysas. - Torsk: stor och färsk torsk. Bör frysas. - Makrill: använd väl rensade filéer. Bör frysas. - Jätteräkor: kokas lätt innan, kyl av, snitta och vik upp. - Bläckfisk. Avokado


Maki rullar

Fyllning

  • 1 pkt, 10 ark av rostat sjögräs – nori
  • 1 tub wasabi
  • 1 flaska soyasås, jag tycker det godaste till sushi är av märket KIKKOMAN
  • 1 avokado
  • 1 halv gurka
  • 2 morötter
  • 1 pkt crabsticks
  • 1 burk tonfisk
  • sesamfrö
  • majonäs
  • 200g rökt lax eller färsk, men färsk behöver ha varit fryst i minst 3 dagar
  • 2 ägg + 1 msk soyasås + 1 msk risvinäger = stek till tunn omelett

Skär alla grönsaker i tunna strimlor, lika långa som sushi makern är. Stek omeletten, låt svalna och skär i strimlor. Täck botten på sushi maker med ett lager ris men spara en skåra utan ris i mitten. Riset är lättast att trycka ut för hand med vattendoppade fingrar eller den lilla degskrapan. Lägg en tunn sträng med wasabi i mitten och majonäs, lägg på valfri fyllningovanpå. Här kan du variera med de förberedda ingredienserna precis som du vill. Lägg inte på för mycket bara, rullen ska ju gå att rulla ihop. Täck sedan med lite ris. Tryck ihop sushi makern så du får en fin rulle. Avsluta med att rulla in allt i nori, fukta nori plattorna så de håller ihop.

Förslag på kombinationer: Avokado, lax, gurka och omelett. Crabstick, morot, avokado. Tonfisk, motor, gurka, omelett.

Rulla ihop rullen och fäst den sista biten sjögräs med lite vatten. Rulla först in fyllningen, tryck ihop och jämna ut. Fortsätt sedan rulla, långsamt och med tryck så att rullen blir tät. Man får in tekniken ganska snabbt, tänk bara på att ta det lugnt.

Rullen med riset utanför gör man såhär: Lägg platsfolie ovanpå  t.ex en bambumattan, täck plastfolien med ett tunt lager ris, lägg på ett ark sjögräs, fyllningen och rulla ihop. Garnera utsidan med sesamfrön.

Låt rullarna vila en stund innan du skär dem i bitar, skär med en vass blöt kniv och tvätta den efter varje rulle. Servera bitarna med soyasås, wasabi och inlagd skivad ingefära.

 


Sushi Party Oval och Sushi Party Rund

Gör maki och nigiri med ett professionellt resultat på nolltid. Med Sushi Party Rund och Sushi Party Oval gör du din egen sushi med några få enkla steg; du fyller formen, pressar samman locket och bottnen, och öppnar den.

Sushi Party Oval gör 5 nigiribitar åt gången. 100 gram sushiris blir 15 nigiri. Genomtänkta designdetaljer gör tillberedningen enkel, exempelvis kan locket användas till att skära ut fisk, frukt och grönsaker. Mönstret på formens insida gör det enkelt att få ut nigiribitarna ur formen och de små hålen i formens botten säkrar att ingredienserna pressas samman ordentligt.

Sushi Party Rund gör cirka 6 makibitar åt gången beroende på önskad tjocklek. 100 g sushiris blir till cirka 18 maki. Bottnen har en praktisk uppfyllningslinje och små hål som säkrar att ingredienserna pressas samman ordentligt. Mönstret på formens insida gör det lätt att få ut makirullen från formen.


Easy Rice

Tidsbesparande, snabbt och lätt! Nu kan du med EasyRice koka ris i mikrovågsugnen utan att det bränns vid eller kokar över, och servera direkt i behållaren.

Det unika dubbla locket ger bra ventilation och perfekt luftigt ris varje gång.

Herb Chopper

Effektiv minihackare till småportioner
Med ett lätt drag i snöret har dina ingredienser hackats. Med 3 blad i behållaren, hackar Herb Herb Chopper örter, nötter m m på ingen tid. Den glidsäkra botten gör att den står stabilt på bordet.
Med Herb Chopper hackar du alla slags örter, lök, nötter, mandel m. m, snabbare än du någonsin kan ana. Med Herb Chopper i köket går matlagningen så otroligt mycket snabbare. Dessutom slipper Du eller din omgivning att "gråta" när löken skall hackas, du luktar inte lök om händerna osv.SbSA

RSS 2.0