Maki rullar

Fyllning

  • 1 pkt, 10 ark av rostat sjögräs – nori
  • 1 tub wasabi
  • 1 flaska soyasås, jag tycker det godaste till sushi är av märket KIKKOMAN
  • 1 avokado
  • 1 halv gurka
  • 2 morötter
  • 1 pkt crabsticks
  • 1 burk tonfisk
  • sesamfrö
  • majonäs
  • 200g rökt lax eller färsk, men färsk behöver ha varit fryst i minst 3 dagar
  • 2 ägg + 1 msk soyasås + 1 msk risvinäger = stek till tunn omelett

Skär alla grönsaker i tunna strimlor, lika långa som sushi makern är. Stek omeletten, låt svalna och skär i strimlor. Täck botten på sushi maker med ett lager ris men spara en skåra utan ris i mitten. Riset är lättast att trycka ut för hand med vattendoppade fingrar eller den lilla degskrapan. Lägg en tunn sträng med wasabi i mitten och majonäs, lägg på valfri fyllningovanpå. Här kan du variera med de förberedda ingredienserna precis som du vill. Lägg inte på för mycket bara, rullen ska ju gå att rulla ihop. Täck sedan med lite ris. Tryck ihop sushi makern så du får en fin rulle. Avsluta med att rulla in allt i nori, fukta nori plattorna så de håller ihop.

Förslag på kombinationer: Avokado, lax, gurka och omelett. Crabstick, morot, avokado. Tonfisk, motor, gurka, omelett.

Rulla ihop rullen och fäst den sista biten sjögräs med lite vatten. Rulla först in fyllningen, tryck ihop och jämna ut. Fortsätt sedan rulla, långsamt och med tryck så att rullen blir tät. Man får in tekniken ganska snabbt, tänk bara på att ta det lugnt.

Rullen med riset utanför gör man såhär: Lägg platsfolie ovanpå  t.ex en bambumattan, täck plastfolien med ett tunt lager ris, lägg på ett ark sjögräs, fyllningen och rulla ihop. Garnera utsidan med sesamfrön.

Låt rullarna vila en stund innan du skär dem i bitar, skär med en vass blöt kniv och tvätta den efter varje rulle. Servera bitarna med soyasås, wasabi och inlagd skivad ingefära.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0