Dubbla köttfärsbiffar i hamburgerpressen
GÖR SÅ HÄR
- Blanda ströbröd och mjölk (eller 1 dl mjölk och 0,5 dl grädde) Rör om och låt stå i minst 10 minuter.
- Smält köttbuljongtärningen i 0,25 dl hett vatten.Låt svalna.
- Tillsätt ägg, salt, svart- och vitpeppar, rör om. Tillsätt buljongen, rör om.
- Tillsätt köttfärsen (älgfärs eller nötfärs) rör om till en slät smet.
- Gör 16 st stora köttbullar (ca. 0,5 dl till varje) och platta till dem ganskas tunnt i tupperwares hamburgepress
- Platta ut varje så att de är något större än skinkskivan.
- Bred ett tunnt lager med senap på varje. Lägg en skinkskiva på hälften och en ostskiva på varje skinka. Osten får inte sticka utanför skinkan.
- Lägg ihop dem två och två( alltså en skinkskiva och ostskiva mellan de två). Tryck till kanterna så att inte osten kan rinna ut när den blir varm.
- Stek dem nu i stekpanna med rikligt med smör, ca, 3-4 minuter på varje sidan.
Serveringsförslag: Kokt potatis, sås, grönsaker
Kommentarer
Trackback