Dubbla köttfärsbiffar i hamburgerpressen

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ströbröd och mjölk (eller 1 dl mjölk och 0,5 dl grädde) Rör om och låt stå i minst 10 minuter.
  2. Smält köttbuljongtärningen i 0,25 dl hett vatten.Låt svalna.
  3. Tillsätt ägg, salt, svart- och vitpeppar, rör om. Tillsätt buljongen, rör om.
  4. Tillsätt köttfärsen (älgfärs eller nötfärs) rör om till en slät smet.
  5. Gör 16 st stora köttbullar (ca. 0,5 dl till varje) och platta till dem ganskas tunnt i tupperwares hamburgepress
  6. Platta ut varje så att de är något större än skinkskivan.
  7. Bred ett tunnt lager med senap på varje. Lägg en skinkskiva på hälften och en ostskiva på varje skinka. Osten får inte sticka utanför skinkan.
  8. Lägg ihop dem två och två( alltså en skinkskiva och ostskiva mellan de två). Tryck till kanterna så att inte osten kan rinna ut när den blir varm.
  9. Stek dem nu i stekpanna med rikligt med smör, ca, 3-4 minuter på varje sidan.

Serveringsförslag: Kokt potatis, sås, grönsaker

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0