Proteinbars LCHF
Botten
4 dl mandelmjöl (ca 150g)
0,5 dl Stevia strö
1,5 dl Orbilox 8 proteinpulver (kasein) med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 dl äggvita
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokos (ca 20g)
(Eventuellt 1 dl havregryn för mer kolhydratsrika bars, t.ex. som passar bra efter träning.)
4 dl mandelmjöl (ca 150g)
0,5 dl Stevia strö
1,5 dl Orbilox 8 proteinpulver (kasein) med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 dl äggvita
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokos (ca 20g)
(Eventuellt 1 dl havregryn för mer kolhydratsrika bars, t.ex. som passar bra efter träning.)
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt äggvita och rör till en deg. Platta ut i en silikonform.
Grädda 175 grader ca 25 min. Skär i barsbitar, 12 st. Torka i 50 grader 2 timmar. Ta ut ur ugnen låt stå på köksbänken över natten. På morgonen är de härligt torra och kexliknande.
Grädda 175 grader ca 25 min. Skär i barsbitar, 12 st. Torka i 50 grader 2 timmar. Ta ut ur ugnen låt stå på köksbänken över natten. På morgonen är de härligt torra och kexliknande.
Fyllning "Caramel peanut butter"
100g 3 whey cockies and cream (vassle med ljuvlig kolasmak)
1,25 dl vatten
4 msk jordnötssmör
Blanda först 3 Whey med vatten. Tillsätt sedan jordnötssmör och rör till en jämn massa. Bred ut en klick på varje kex med slickepott. Ställ i kylen/frysen 30 minuter.
100g 3 whey cockies and cream (vassle med ljuvlig kolasmak)
1,25 dl vatten
4 msk jordnötssmör
Blanda först 3 Whey med vatten. Tillsätt sedan jordnötssmör och rör till en jämn massa. Bred ut en klick på varje kex med slickepott. Ställ i kylen/frysen 30 minuter.
Smält 150g mörk choklad (70%) i vattenbad. Bred ut chokladen runt om barsen med bakpensel (den du "äggar" bullar med).
Förvara i kylen.
Förvara i kylen.
Näringsvärde per bar
255 kcal
15g protein 24 E%
8g kolhydrater 13 E%
17g fett 61 E%
Kommentarer
Trackback