Klassisk Chokladkaka

Ingredienser  6 personer
 
Kaka:
125 gram  mörk choklad
125 gram mjukt smör
1½ dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk natriumbikarbonat
1 tsk bakpulver
 
Glasyr:
200gram choklad
1  msk  mjölk
 
Gör så här:
  1. Skär upp choklad och smör i lika stora bitar. Lägg bitarna i Microcook 1,5 liter och sätt på locket och smält i mikrovågsugn i ca 2 minuter på 600 watt
  2. Ta ut  Microcook ur micron och rör runt med degskrapan till konsistensen är jämn.
  3. Tillsätt socker och ägg, vispa.
  4. Bland a mjöl, natriumbikarbonat och bakpulver och vänd runt smeten  lite  åt gången tills konsistensen är jämn.
  5. Baka kakan utan lock i  7-8 minuter i microcook 1,5  liter på 600 watt
  6. Ta ut kakan   från micron och låt den kylas  av i 10 minuter innan den tas ut ur formen. Lösgör kakan eventuellt längs kanten  med degskrapan. Vänd  ut kakan på en tallrik
  7. Diska och rengör microcook
  8. Skär chokladen till glasyren i lika stora bitar och lägg bitarna i microcooken. Häll över mjölk, vänd runt med degskrapan och lägg på ett lock.
  9. Tillbered i micron i cirka 2½ minuter på 600 watt.
  10. Dekorera den avkylda kakan med chokladglasyren .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0