Klassisk Chokladkaka
Ingredienser 6 personer
Kaka:
125 gram mörk choklad
125 gram mjukt smör
1½ dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk natriumbikarbonat
1 tsk bakpulver
Glasyr:
200gram choklad
1 msk mjölk
Gör så här:
- Skär upp choklad och smör i lika stora bitar. Lägg bitarna i Microcook 1,5 liter och sätt på locket och smält i mikrovågsugn i ca 2 minuter på 600 watt
- Ta ut Microcook ur micron och rör runt med degskrapan till konsistensen är jämn.
- Tillsätt socker och ägg, vispa.
- Bland a mjöl, natriumbikarbonat och bakpulver och vänd runt smeten lite åt gången tills konsistensen är jämn.
- Baka kakan utan lock i 7-8 minuter i microcook 1,5 liter på 600 watt
- Ta ut kakan från micron och låt den kylas av i 10 minuter innan den tas ut ur formen. Lösgör kakan eventuellt längs kanten med degskrapan. Vänd ut kakan på en tallrik
- Diska och rengör microcook
- Skär chokladen till glasyren i lika stora bitar och lägg bitarna i microcooken. Häll över mjölk, vänd runt med degskrapan och lägg på ett lock.
- Tillbered i micron i cirka 2½ minuter på 600 watt.
- Dekorera den avkylda kakan med chokladglasyren .
Kommentarer
Trackback