MandoChef
Baileys toppar
Pensla en silikonform t.ex. Tupperwares 19 toppar eller annan liten form noga med chokladen och ställ i kylskåp. Upprepa proceduren efter 5 min.
Vispgrädde, Bailey och kaffe blandas i micropluskannan, alternativt i en kastrull, tills kaffepulvret har lösts upp. Värm. Den vita chokladen bryts i bitar och läggs i. Rör runt tills smeten är likartad och chokladen har smält. Ställ smeten i kylskåp i 5-10 min.
Fördela den vita chokladsmeten i alla hålen. Lämna plats till chokladlocket. Ställ formen i kylskåpet.
Smält åter den mörka chokladen. Täck försiktigt hålen med chokladen med en liten degskrapa eller sked och ställ i kylskåp i 15 min innan topparna vänds ut.
Smält vit choklad till dekoration. Fyll den smälta chokladen i liten spritspåse. Dekorera topparna med ett zigzag mönster av vit choklad.
Choklad dekorationer
Hallon Whoppies
100 g smör (rumsvarmt)
1 st ägg
1,75 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
Fyllning:
400 g philadelphiaost naturell
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
1-2 dl hallon, färska eller tinade
Vispa smöret och sockret pösigt och tillsätt ägg.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner blandningen i vätskan.
Tillsätt försiktigt mjölken, smeten ska kännas stabbig när den är klar.
Klicka ut små högar väl separerade på en plåt. Ungefär 10 stycken per plåt blir lagom.
Grädda kakorna i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. När kakorna är klara lyfter du över dem på ett galler så att de svalnar ordentligt.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
Bred eller spritsa på fyllningen på hälften av kakorna, den andra hälften används som lock.
Man kan också dekorera kakorna genom att ringla smält choklad över dem.
Snickerskola
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk mörkt muscovadosocker
1-2 dl salta jordnötter
300 g mjölkchoklad
Blanda i jordnötterna och häll sedan smeten i en silikonform, 19 topparna t.ex..
Låt kallna helt, jag brukar ställa in det i kylskåpet.
Tacokyckling lasagne med Tortilla-garlic
800 g kycklingfilé
150 g tärnad bacon
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
2 vitlöksklyftor
40g Tacokrydda smoked chili & Garlic (Santamaria)
300 g Garlic Salsa
150 g taco salsa
2 dl matlagningsgrädda milda cuisine 15% (ostgrädde)
2 dl milda lätt & fyllig 4%
6 st stora mjuka tortillabröd
200 g riven tex-mex ost
Tillsätt grädde salsa och kryddpåse och låt sjuda en stund.
Ta en ultra pro med höga kanter och varva kycklingröra och bröd och avsluta med osten.
Gratinera i ugnen på över/under värme i ca 15 minuter i 225 grader.
Klart!
Servera exempelvis med en god sallad.
Pulled Chicken teriaky
4-5 portioner
Ingredienser
900 g kycklingfile 1 1/2 dl soya 4 msk vitvinsvinäger 3/4 dl brunfarin 4 msk Honung 3 msk Apelsinmarmelad 1 rejäl bit ingefära 3 klyftor Vitlök 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 1/2-1 dl Vatten 1-1 1/2 msk majsstärkelse
Till servering
Ris Kokta grönsaker Sesamfrön
Gör så här
Häll ner soya, vinäger, brunfarin, honung, apelsinmarmelad och svartpeppar i en bunke. Riv ner ingefäran och vitlöken i bunken och rör runt. Marinera kycklingen i marinaden några timmar eller under natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en UltraPro Grädda kycklingen i 30 minuter.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en anning. Dra isär kycklingfilerna till bitar med hjälp av en gaffel. Rör ner majsstärkelsen i skyn och blanda ner kycklingen i såsen och servera med ris
Bild lånad av bambi.alltforforaldrar.se