Hallon Whoppies

Kaksmet:
100 g smör (rumsvarmt)
1 st ägg
1,75 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Fyllning:
400 g philadelphiaost naturell
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
1-2 dl hallon, färska eller tinade
 
Sätt ugnen på 175 grader, ta fram några plåtar och lägg på bakplåtspapper.

Vispa smöret och sockret pösigt och tillsätt ägg.

Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner blandningen i vätskan.

Tillsätt försiktigt mjölken, smeten ska kännas stabbig när den är klar.

Klicka ut små högar väl separerade på en plåt. Ungefär 10 stycken per plåt blir lagom.

Grädda kakorna i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. När kakorna är klara lyfter du över dem på ett galler så att de svalnar ordentligt.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen.

Bred eller spritsa på fyllningen på hälften av kakorna, den andra hälften används som lock.

Man kan också dekorera kakorna genom att ringla smält choklad över dem.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0