Marschmallowfondant

Marshmallowfondant som förkortas MMF, har samma egenskaper som sugarpaste, dvs. man kan göra lock på tårtor, göra figurer, färga den och allmänt dekorera med den. Den är gjord på Marshmallow
förstås, florsocker, vatten och lite olja. Relativt enkelt och snabbt att göra
och det blir dessutom billigare än köpt sugarpaste.
Viktigt  är att smörja in händer, arbetsbord  och skålen i vilken du micrar Marshmallow,
med t.ex. cocosfett, därför att det kan bli väldigt kletigt annars och känslan
av panik infinner sig lätt när man står där med händerna som med klister och
telefofonen ringer..tro mig, har varit där.

Viktigt råd: om den upplevs lite torr och hård när man börjar jobba med den kan man
knåda i lite olja så att den blir smidig igen. Man ska alltid knåda MMF (gäller
även sugarpaste) få den att bli smidig och elastisk
innan man
börjar jobba med den och göra figurer eller lock.


Receptet räcker för att täcka en tårta på 23 cm i diameter, plus
dekoration.


Ingredienser
200 g marshmallows
2 msk vatten
Pastafärg, frivilligt (ganska praktiskt att färga den samtidigt)
400-500 g florsocker
1 msk matolja (rapsolja använder jag).
 
Klipp marshmallown i småbitar och häll vattnet över dem. Micra tills de har smält i micropluskannan, rör om till en
jämn smet.
Tillsätt en msk olja (och några droppar pastafärg om så önskas) för smidighetens
skull.
På arbetsbordet (kan göras i skål också) häller du ut florsockret (börja med 400 g).
Gör en grop i mitten. Häll smeten i gropen och jobba snabbt upp en deg. Knåda den så att den blir
smidig.
Plasta sedan in den ordentligt och förvara den i en lufttät  burk/bytta.

Kan användas efter ett dygn. Knåda den smidig innan du använder den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0