Chokladglass med marängbotten

 

3 äggulor

75 gr florsocker

120 gr mörk choklad

5 dl vispgrädde

100 gr maränger

ev 3 msk cognac

 

Äggulor och florsocker vispas. Chokladen bryts i mindre bitar och smälts på svag värme i en gryta tillsammans med 5 msk grädde. Chokladmassan kyls ner och rörs ihop med äggmassan. Tillsätt ev cognac. Grädden vispas och blandas försiktigt ner i chokladblandningen. Tillsätt lite i taget. Blandningen hälls ner i Jelloring. Marängerna krossas och strös ovanpå och trycks ner lite. Sätt på locket och ställ Jelloring i frysen med stora locket uppåt. Glassen fryses i 3 – 4 timmar. Dekorera glassen med hackade nötter och ev med riven choklad.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0