Lökbullar

Ingredienser: 8-10 bullar
 

25 gram jäst

1  tsk socker

2½ dl mjölk (rumstempererad)

1 tsk salt

50 gram mjukt osaltat smör

250 gram (2-3 st)  lök

500 gram (8,5 dl ) vetemjöl

1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Lös upp jäst och socker i mjölken, ½ dl, med rörslev i vispskålen. Låt blandingen vila tills den tjocknar lite, ca 10 min.
  2. Hacka löken i ExtraChefen  (spara några ringar till garnering). Häll salt, smör, hackad lök samt resterande mjölk i vispskålen och blanda noga. Tillsätt mjöl, lite åt gången , och knåda till sist degen med händerna.
  3. Lägg lock på skålen och låt degen jäsa i 1 timme eller tills locket hoppar av. 
  4. Slå ut luften ur degen och forma stora bullar. Lägg silikon bakunderlägg på bakgaller och lägg bullarna på bakunderlägget. Låt jäsa  till dubbel storlek, ca 30 min.
  5. Förvärm ugnen till 180 °C.
  6. Pensla bullarna med olja med en pensel och lägg på  några lökringar ovanpå.
  7. Baka i ca 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  8. Låt bullarna svalna innan servering på ett bakgaller.

  1.  

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0