Spansk tomatsoppa
4 pers
1-2 röda chili
2 vitlöksklyftor
1 lök
1 stor röd paprika
70 g skivad chorizokorv
2 msk olivolja
2 tsk söt paprika
5 dl färdig tomatsås
3 dl vatten ½ grönsaks-buljongtärning
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk brunt farinsocker
salt och peppar färska basilikablad
- Hacka chili och vitlök fint med TupperChef Kockkniv. Skär löken i fyra lika stora bitar. Skär även paprikan och chorizoskivorna i stora bitar. Häll ingredienserna i Quick Chef med knivinsats och hacka dem ytterligare.
- Lägg de hackade ingredienserna, oljan och paprikan i UltraPlus 3 l. Blanda med Degskrapa. Lägg locket på och tillaga i mikrovågsugnen på 750 W i 7 min. Rör om bland ingredienserna efter ca. 3 min.
- Tillsätt tomatsås, vatten, smulad buljongtärning, vinäger och farinsocker i UltraPlus 3 l. Tillaga i ytterligare 8 min. med locket på. Rör om i soppan under tiden.
- Smaksätt med salt och peppar, dekorera med basilikablad och servera med t ex Medelhavssbröd
Kommentarer
Trackback