Spansk tomatsoppa

4 pers

1-2 röda chili

2 vitlöksklyftor

1 lök

1 stor röd paprika

70 g skivad chorizokorv

2 msk olivolja

2 tsk söt paprika

5 dl färdig tomatsås

3 dl vatten ½ grönsaks-buljongtärning

2 tsk rödvinsvinäger

1 tsk brunt farinsocker

salt och peppar färska basilikablad

  • Hacka chili och vitlök fint med TupperChef Kockkniv.  Skär löken i fyra lika stora bitar. Skär även paprikan och chorizoskivorna i stora bitar. Häll ingredienserna i Quick Chef med knivinsats och hacka dem ytterligare.
  • Lägg de hackade ingredienserna, oljan och paprikan i UltraPlus 3 l. Blanda med Degskrapa. Lägg locket på och tillaga i mikrovågsugnen på 750 W i 7 min. Rör om bland ingredienserna efter ca. 3 min.
  • Tillsätt tomatsås, vatten, smulad buljongtärning, vinäger och farinsocker i UltraPlus 3 l. Tillaga i ytterligare 8 min. med locket på. Rör om i soppan under tiden.
  • Smaksätt med salt och peppar, dekorera med basilikablad och servera med t ex Medelhavssbröd

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0