Ryttarkaka
Toscakaka / Ryttarkaka / Chokladkokoskaka
4 ägg
6 dl socker
3 dl
vetemjöl
8-9 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g
smör
+ 100 g mörk grovhackad blockchoklad (valfritt)
4 ägg
6 dl socker
3 dl
vetemjöl
8-9 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g
smör
+ 100 g mörk grovhackad blockchoklad (valfritt)
Botten :
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sedan i med alla övriga ingredienser. Smörj en långpanna & häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader 15 minuter. Ta ut ur ugnen och bred över glasyren. Stoppa sedan in i ugnen ca 10 minuter till så att glasyren får lite knäckfärg.
Glasyr :
75 g smör, 2 dl socker,
1 ½ dl sirap, 1 ½ dl grädde, 200 g kokosflingor.
Vispa ihop allt utom kokosflingorna i en kastrull och låt sjuda 5 minuter, så den tjocknar.
Ta kastrullen från plattan, tillsätt kokos och rör om.

1 ½ dl sirap, 1 ½ dl grädde, 200 g kokosflingor.
Vispa ihop allt utom kokosflingorna i en kastrull och låt sjuda 5 minuter, så den tjocknar.
Ta kastrullen från plattan, tillsätt kokos och rör om.
Kommentarer
Trackback