Pasta gratäng

ca 12 dl Gammaldags Idealmakaroner
1 gul lök
1 liten röd paprika
ca 1 dl majs
400 g kassler
Milda Culinesse att steka i
2 msk mjöl
en skvätt vatten
5 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk Alpnaering vitlökspulver
salt och peppar
ca 1 dl riven ost
 
Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Hacka löken fint. Skär kasslern i tärningar och hacka paprikan. Stek först löken en stund, ha sedan i kassler, majs och paprika och låt det steka med en stund. Häll på mjölk och grädde. Blanda vatten och mjöl i en shaker och häll det i stekpannan. Krydda. Låt puttra en stund. Häll makaronerna i botten på en gratängform (jag använde min superfina Ultra Pro från Tupperware). Häll kasslersåsen över och blanda det hela. Strö över riven ost och gratinera i ugnen ca 20 min i 200 graders värme.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0