Påsk-Pavlova med citrongrädde och passionsfruktsås

6-8 portioner

Ingredienser

4 äggvitor

2 1/2 dl Strösocker

1 msk maizenamjöl

1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning

1/2+2 dl vispgrädde

3 dl lemoncurd

Sås

4 passionsfrukter

1 dl vatten

1 tsk färskpressad citronsaft

3 msk Dansukker Gelésocker Multi

Garnering

Aprikoser

Vispa äggvitorna till fast skum med speedy chefen. Tillsätt hälften av sockret under fortsatt vispning. Tillsätt resterande socker och vispa i ytterligare ca 5 minuter. Blanda i maizenamjöl och vinäger. Bred ut smeten till en cirkel, cirka 30 cm i diameter, på silikon bakunderlag. Dra upp sidorna något med hjälp av en slickepott så att det blir en krater. Grädda mitt i ugnen i 150 °C i 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar tills den är kall.

Rör ut lemoncurden i en halv deciliter grädde. Resten av grädden vispas till fast skum. Vänd ner lemoncurdblandningen i den vispade grädden. Fyll Pavlovan med lemoncurd-grädden. Lägg på aprikoserna.

Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukterna. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna. Ringla över såsen och servera direkt.

Går även att göra som potionspavlovor. Dock kan gräddningstiden skilja.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0