Påsk-Pavlova med citrongrädde och passionsfruktsås
Ingredienser
4 äggvitor
2 1/2 dl Strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
1/2+2 dl vispgrädde
3 dl lemoncurd
Sås
4 passionsfrukter
1 dl vatten
1 tsk färskpressad citronsaft
3 msk Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
Aprikoser
Vispa äggvitorna till fast skum med speedy chefen. Tillsätt hälften av sockret under fortsatt vispning. Tillsätt resterande socker och vispa i ytterligare ca 5 minuter. Blanda i maizenamjöl och vinäger. Bred ut smeten till en cirkel, cirka 30 cm i diameter, på silikon bakunderlag. Dra upp sidorna något med hjälp av en slickepott så att det blir en krater. Grädda mitt i ugnen i 150 °C i 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar tills den är kall.
Rör ut lemoncurden i en halv deciliter grädde. Resten av grädden vispas till fast skum. Vänd ner lemoncurdblandningen i den vispade grädden. Fyll Pavlovan med lemoncurd-grädden. Lägg på aprikoserna.
Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukterna. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna. Ringla över såsen och servera direkt.
Går även att göra som potionspavlovor. Dock kan gräddningstiden skilja.