Morots cupcakes
3 dl brunt farinsocker
4 ägg
200 g morötter
100 g valnötskärnor
Rivet skal av 2 citroner
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
Crème
200 g färskost naturell
(t.ex. Philadelphia)
200 g mjukt smör
1 - 2 dl florsocker
Kornen från 1 vaniljstång
·
Vispa farinsocker och ägg i ExtraChef med vispinsaten isatt.
Byt ut vispinsatsen med knivinsatsen.
·Skär morötter i bitar på 2-3 cm. Häll dem i ExtraChef och
finhacka morötter och valnötter.
Riv citronskal på Riv I Box.
Tillsätt rivet citronskal, mjöl, bakpulver och kanel och mixa.
Sätt Silikon Cupake Form på ett bakgaller, fördela smeten i
Silikon Cupcake Form och grädda kakorna i cirka 20 minuter
vid 180 ºC.
Rengör ExtraChef. Sätt i vispinsatsen och vispa färskost,
smör, florsocker och vaniljkorn. Häll crèmen i TupperChef
Spritspåse.Kakorna dekoreras när de har svalnat.