Medelhavsbröd
6 pers
100 g kärnfria svarta oliver
2 ägg 4 msk olivolja
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk socker
1 dl mjölk
150 g fetaost
grovt salt
½ tsk torkad timjan
- Börja med att sätta på ugnen på 180º C. Lägg Silikon Brödform på en bakplåt.
- Hacka oliverna grovt med TupperChef Universalkniv. Lägg 6-8 hela oliver åt sidan.
- Häll ägg och olivolja i Snabb Shaker och blanda tills blandningen skummar.
- Häll i mjöl, bakpulver, oliver (förutom de 6-8 hela oliverna), socker, mjölk och blandningen från Snabb Shaker i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l. Blanda till en jämn deg med hjälp av Degskrapa.
- Fördela degen i Silikon Brödform. Smula fetaost över och pressa ner de hela oliverna i degen. Strö grovt salt och torkad timjan över.
- Baka brödet i ugnen i ca. 50 min. tills ovansidan är gyllenbrun och brödet är klart. Ta ut brödet ur formen med det samma. Servera t ex Spansk tomatsoppa till, medan brödet fortfarande är varmt.
Kommentarer
Trackback