Medelhavsbröd

6 pers

100 g kärnfria svarta oliver

2 ägg 4 msk olivolja

4,5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk socker

1 dl mjölk

150 g fetaost

grovt salt

½ tsk torkad timjan

 

  • Börja med att sätta på ugnen på 180º C. Lägg Silikon Brödform på en bakplåt.
  • Hacka oliverna grovt med TupperChef Universalkniv. Lägg 6-8 hela oliver åt sidan.
  • Häll ägg och olivolja i Snabb Shaker och blanda tills blandningen skummar.
  • Häll i mjöl, bakpulver, oliver (förutom de 6-8 hela oliverna), socker, mjölk och blandningen från Snabb Shaker i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l. Blanda till en jämn deg med hjälp av Degskrapa.
  • Fördela degen i Silikon Brödform. Smula fetaost över och pressa ner de hela oliverna i degen. Strö grovt salt och torkad timjan över.
  • Baka brödet i ugnen i ca. 50 min. tills ovansidan är gyllenbrun och brödet är klart. Ta ut brödet ur formen med det samma. Servera t ex Spansk tomatsoppa till, medan brödet fortfarande är varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0