Honungslimpa
Det är alltid gott med nygräddat bröd. Prova vår goda honungslimpa– enkel, saftig och ljuvligt god!
3 msk flytande ekologisk honung
3 msk mörk sirap
25g smör
2,5 dl filmjölk
25g jäst
2 tsk flingsalt
4 dl vetemjöl special
2 dl rågsikt
Smält smöret och rör i honung, sirap och filmjölk. Värm vätskan tills den är fingervarm. Smula jästen i en bunke och slå över degspadet. Tillsätt vetemjöl, rågsikt och salt lite i taget tills degen blir följsam och fin. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter under handduk. Lägg degen på mjölat bakbord och forma en fin limpa (grädda den gärna i en brödform) Grädda bröden i mitten av ugnen, 175 grader varmluft i ca 35 minuter.
3 msk flytande ekologisk honung
3 msk mörk sirap
25g smör
2,5 dl filmjölk
25g jäst
2 tsk flingsalt
4 dl vetemjöl special
2 dl rågsikt
Smält smöret och rör i honung, sirap och filmjölk. Värm vätskan tills den är fingervarm. Smula jästen i en bunke och slå över degspadet. Tillsätt vetemjöl, rågsikt och salt lite i taget tills degen blir följsam och fin. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter under handduk. Lägg degen på mjölat bakbord och forma en fin limpa (grädda den gärna i en brödform) Grädda bröden i mitten av ugnen, 175 grader varmluft i ca 35 minuter.
Kommentarer
Trackback