Hemlagad ägglikör

Ingredienser

5 äggulor

3 1/4 dl Florsocker

1 1/2 dl mjölk, 3%

1 dl vispgrädde

1 msk Vaniljsocker 

20 cl vodka eller annan okryddad snaps

 

Koka upp mjölk och vaniljsocker. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker pösigt och rör ner i den kalla vaniljmjölken. Tillsätt vispgrädden och rör tills blandningen är slät. Rör i spriten, lite i taget. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur, annars är risken stor att likören skär sig. Ställ likören i kylskåp och låt stå i minst två veckor för att mogna. Hållbar i kylskåp i ytterligare 2 veckor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0