Festlig lakritstryffel
Festlig tryffel (ca 20 små tryfflar)
200g mörk choklad, 70% (jag tog Fazers Ögon Premium)
1 dl vispgrädde
0,5 dl krossad Tyrkisk Peber (tyrkisk peppar)
flingsalt av god kvalitet
Gör så här
Hacka chokladen och lägg den i en bunke, koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills allt smält och blandat sig väl.
När tryffelmassan svalnat något blanda i Tyrkisk Peber och slå upp i en form klädd med plastfilm. (Jag använde Tupperware iskubsform!) Låt tryffeln stelna i kyl över natten och skär den sedan i små fyrkantiga bitar.
Dekorera varje tryffelbit med en saltkristall vid servering.
200g mörk choklad, 70% (jag tog Fazers Ögon Premium)
1 dl vispgrädde
0,5 dl krossad Tyrkisk Peber (tyrkisk peppar)
flingsalt av god kvalitet
Gör så här
Hacka chokladen och lägg den i en bunke, koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills allt smält och blandat sig väl.
När tryffelmassan svalnat något blanda i Tyrkisk Peber och slå upp i en form klädd med plastfilm. (Jag använde Tupperware iskubsform!) Låt tryffeln stelna i kyl över natten och skär den sedan i små fyrkantiga bitar.
Dekorera varje tryffelbit med en saltkristall vid servering.
Kommentarer
Trackback