Färga ägg – helt naturligt!
Färgade ägg är nästan ett måste på påskbordet. Här får du tips hur du kan sätta färg – the natural way. Och kom ihåg - ägg från glada hönor smakar såå mycket bättre på alla sätt!
Det här kan du färga dina ägg med:
Blåbär ger en blågrå färg
Rödbeta ger en rödcerise färg
Gula lökskal ger en gulbeige färg
Spenat ger en lätt grön färg
Gurkmeja ger en gul färg
Så här gör du: Blanda valfri råvara med vatten, en skvätt vinäger och lite salt (det binder färgen). Lägg i äggen och låt koka upp. Vill du ha ett mer batikfärgat utseende lägger du äggen i lite aluminiumfolie. Du kan också göra fina ränder med hjälp av gummi- snoddar. Koka i ca 8 min. Vill du ha kraftigare färg på äggen kan du låta de stå och dra i färgningen över natten.
Kommentarer
Trackback