Allt i ett pasta
6 pers
1 stor lök
2 röda paprikor
1 färsk chili
1 msk olja
750 g hackat nötkött
3 vitlöksklyftor
5 dl färdig tomatsås
2 l vatten
2 kött- och grönsaks-buljongtärningar
2,5 dl rödvin
200 g tomatkoncentrat
1 msk brunt farinsocker
1 msk ketchup
2 tsk oregano
500 g pasta, t ex rosetter, skruvar eller penne
2,5 dl frysta ärtor salt och peppar
200 g fetaost eller parmesan
- Skär löken i stora bitar med TupperChef Universalkniv. Lägg i löken i Mini Quick Chef och hacka. Paprika och chili hackas fint med TupperChef Kockkniv.
- Värm oljan i T chefseriesTM Gryta 5,7 l. Bryn köttet medan du rör om med Rörslev.Pressa vitlök med Vitlökspress och tillsätt tillsammans med lök, paprika, chili, tomatsås, 1 liter vatten, smulade buljongtärningar, rödvin, tomatkoncentrat, brunt farinsocker, ketchup och oregano. Lägg på locket och låt maträtten få puttra i 30 min.
- Blanda i pasta, ärtor och 1 liter vatten i maträtten, lägg på locket och låt det koka upp i ca. 10 min. tills pastan är al dente. Smaksätt med salt och peppar. Maträtten smakar bäst om den avnjutes med en gång, pastan blir nämligen mjuk av att ligga för länge i såsen. Dekorera med fetaost eller med parmesan riven i Multikvarn, servera.
Kommentarer
Trackback