Allt i ett pasta

6 pers

1 stor lök

2 röda paprikor

1 färsk chili

1 msk olja

750 g hackat nötkött

3 vitlöksklyftor

5 dl färdig tomatsås

2 l vatten

2 kött- och grönsaks-buljongtärningar

2,5 dl rödvin

200 g tomatkoncentrat

1 msk brunt farinsocker

1 msk ketchup

2 tsk oregano

500 g pasta, t ex rosetter, skruvar eller penne

2,5 dl frysta ärtor salt och peppar

200 g fetaost eller parmesan

  • Skär löken i stora bitar med TupperChef Universalkniv. Lägg i löken i Mini Quick Chef och hacka. Paprika och chili hackas fint med TupperChef Kockkniv.
  • Värm oljan i T chefseriesTM Gryta 5,7 l. Bryn köttet medan du rör om med Rörslev.Pressa vitlök med Vitlökspress och tillsätt tillsammans med lök, paprika, chili, tomatsås, 1 liter vatten, smulade buljongtärningar, rödvin, tomatkoncentrat, brunt farinsocker, ketchup och oregano. Lägg på locket och låt maträtten få puttra i 30 min.
  • Blanda i pasta, ärtor och 1 liter vatten i maträtten, lägg på locket och låt det koka upp i ca. 10 min. tills pastan är al dente. Smaksätt med salt och peppar. Maträtten smakar bäst om den avnjutes med en gång, pastan blir nämligen mjuk av att ligga för länge i såsen. Dekorera med fetaost eller med parmesan riven i Multikvarn, servera.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0