Fläskkarréspett i örtmarinad
8 spett
Tillagningstid: 40 min.
- 8 bambupinnar
- 600 g fläskkarré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timjan
- 2 dl olivolja
- 1/2 tsk salt
- citronpeppar eller örtsalt
Gör så här:
- Låt pinnarna till spetten ligga en stund i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen. Skär upp karrén i bitar. Trä på bitarna på spett. Hacka vitlöken och örterna. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt köttet ligga i cirka 2 timmar i marinaden.
- Ta upp spetten ur marinaden, låt oljan rinna av. Lägg remsor av aluminiumfolie, cirka 5 centimeter breda, på grillen och lägg träspettet på folien så att det inte förkolnar eller börjar brinna. Grilla spetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade. Krydda med citronpeppar eller örtsalt.
Frukt i ugn
2 personer
- 400 g frysta exotiska frukter
- 100 g mjölkchoklad alternativt vit choklad, eller mörk choklad
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°
- Häll upp frukterna i en UltraPro eller Silikonform
- Hacka chokladen och strö över frukten
- Grilla i ugnen tills chokladen smält och fått lite färg
Ät som den är eller servera med vaniljglass alternativt en klick turkisk yoghurt. Går även bra med vispad creme fraish
Går även bra att använda jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär äpple, päron och banan
Kycklingfilé med tomatsås och ris
- 500 g kycklingfilé
- 2 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 500 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk ketchup
- 2 tsk basilika
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 2 dl ris
- 4 dl vatten
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg kycklingfiléerna i UltraPro
- Krydda med timjan, salt och peppar.
- Ställ in formen med filéerna i mitten av ugnen och stek dem i cirka 20 minuter.
- Blanda samtliga ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Hetta upp och låt sjuda samman någon minut.
- Mät upp ris och vatten i EasyRise och koka i Micron.
Fylld fläskfilé på spett
4 portioner
- 1 fläskfilé, ca 500 g, i hel bit
- 8 skivor bacon
- 1 boll, 125 g, mozzarellaost
- 1/2 dl pesto
- 1/2 kruka basilika
- 1 msk olivolja
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Ansa filén. Skär ett snitt längs med filén och vik upp den. Skiva osten i tunna skivor och finhacka basilikabladen. Lägg i bacon, ostskivor,pesto och basilika i filésnittet. Rulla samman från långsidan som en rulltårta. Gnid in filén med olja, soja, salt och lite svartpeppar. Stick in träspett i hela filén med cirka 2 cm mellanrum. Grilla över jämn glödbädd. Skär upp filén i skivor mellan spetten.
Mojo Rojo
* 400gram röda tomater
* 2 skivor vitt formbröd
* 2 msk rödvinsvinäger
* 3 st vitlöksklyftor
* 150gram grillad paprika i olja
* 1 tsk spiskummin
* 1 krm cayennepeppar
* 0,5dl olivolja
* salt efter smak
GÖR SÅ HÄR
- 1. Tärna brödet och lägg det i en bunke. Häll över rödvinsvinägern och låt stå ca 5 min tills vinägern är uppsugen.
- 2. Skala vitlöken. Mixa vitlöken, tomater, paprika och brödet till en slät smet i tex en Extra Chef eller Quick Chef III från Tupperware.
- 3. Krydda med spiskummin, cayennepeppar och 1 krm salt.
- 4. Häll i oljan droppvis under fortsatt mixning tills det blivit en tjock sås.
- 5. Servera till grillat kött, fisk eller kyckling. Denna sås passar till det mesta
Is te
- Koka 1 liter vatten och häll det i T*Pot eller en annan tekanna.
- Häll 1 tsk te och små limebitar i tesilen och stäng locket.
- Tillsätt 3 msk flytande honung och blanda runt.
- Sätt på locket på T*Pot och låt det stå i kylskåpet över natten.
- Ta upp tesilen och servera isteet, ev. med frysta bär som isbitar.
VentSmart
En superprodukt att förvara jodgubbar, plocksallad och champinjoner i. Jordgubbar klarar sig 1 vecka utan problem.
OCh varför inte förvara den jobbiga vattenmelonen här i. Håller sig fräsh länge!!
Mias Kasslergratäng
Enkelt och jättegott recept:
200 grader varmluft i UltraPro 3,3L med lock under hela tillagningen.
Så här gör du:
4 morötter
5 potatisar
3 dl mellanmjölk
På med locket, låt vara i ugnen 20 min
700 gram kassler i skivor på potatis/morötterna
Hacka nedanstående i Smooth Chopper/Extrachef:
1 gul lök
1 grön paprika
4 tomater
1 näve Färsk Oregano
1 näve Färsk Citronmeliss
1 krm Svartpeppar
Lägg grönsaksmixen ovanpå kasslern. Skär 6 st färska champinjoner och lägg dem uppepå. Strö över riven ost. Lägg på locket och in i ugnen tills potatis/morötter är lagom mjuka och osten har smält och fått färg.
