Vulkan bröd

4 koppar grovt rågmjöl
2 Koppar grahamsmjöl
1 l filmjölk
3 tsk bikarbonat
3 tsk salt
3 dl sirap
2 Koppar grahamsmjöl
1 l filmjölk
3 tsk bikarbonat
3 tsk salt
3 dl sirap
Gör så här
Rör ihop alla ingredienser, det ska vara väldigt blött. jag använder UltraPlus™ Oval 5 l från Tupperware, häll i smeten och om du vill kan du ha frö på ovansidan och lägg bakplåtspapper på och lock på formen.
Ställ detta i ugnen 100°c över natten eller ca. 12 timmar.
Ta sen brödet ur formen och linda in det i handduk och i plastpåse och ställ det i kylen fram till nästa dag. Då håller brödet sig saftigare.
Du kan dela det i mindre limpor och frysa in.
Skär tunna skivor och ät med smör och ost eller leverpastej. Detta bröd är mycket mättande och för er som inte äter tillräckligt med fibrer... *varning* magen kommer igång med detta bröd!
Ställ detta i ugnen 100°c över natten eller ca. 12 timmar.
Ta sen brödet ur formen och linda in det i handduk och i plastpåse och ställ det i kylen fram till nästa dag. Då håller brödet sig saftigare.
Du kan dela det i mindre limpor och frysa in.
Skär tunna skivor och ät med smör och ost eller leverpastej. Detta bröd är mycket mättande och för er som inte äter tillräckligt med fibrer... *varning* magen kommer igång med detta bröd!
Kommentarer
Trackback