Varm smörgås tårta

Ingredienser
3-4 port.

12 skivor vit formfranska
Lager 1:
3 msk bordsmargarin, eller flytande margarin
2 msk finhackad persilja

Lager 2:
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 msk grädde
½ paprika

Lager 3 plus över tårtan:
6 msk kaviar
3 hårdkokta ägg
½ purjolök
6 msk majonnäs
2 äggvitor
 
Tillberedning
Lager 1:
Lägg silikon bakunderlag på en ugnsplåt. Lägg 3 st. brödskivor tätt intill på rad. Bred margarin över och strö över persiljan.

Lager 2:
Hacka samtliga ingredienser utom tomaterna i små bitar. Fräs dom i en stekpannan. Tillsätt tomaterna och grädden och småkoka 5 minuter. Lägg ett lager med bröd ovanpå persiljesmöret. Dela upp lökblandningen över.

Lager 3 och över tårtan:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Hacka äggen och purjolöken i små bitar.
Rör samman alla ingredienser. Lägg på ett lager med bröd över lökblandningen. Bred på ungefär 1/3 av smeten.
Lägg på ett lager med bröd och ”glasera” tårtan runt om med resterande smet. Gratinera tårtan i 225 grader i ca 10-15 minuter i ugnen till den fått fin färg. Serveras, helst genast, med en sallad till.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0