Ultra pro chili con carne
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
460 g röda kidney bönor
2 vitlöksklyftor
2 små lökar
1 röd färsk chili
1 grön paprika
500 g nötfärs
2 msk olja
1 tsk spiskummin
salt och peppar
Huvudrätt för 4 pers
Skölj bönorna i kallt vatten i Colandern.
Häll tomater, tomatpuré och bönor i Ultra Pro.
Hacka lök, vitlök och chili i Herbchopper och häll i Ultra Pro.
Skär paprika i tärningar med Örtkniven och häll i Ultra Pro.
Lägg färs samt olja i Ultra Pro och blanda det i maträtten med Rörsleven.
Mal spiskummin, salt och peppar från Kryddkvarnarna över maträtten.
Sätt på locket på Ultra Pro och tillaga vid 750 watt i 6 min i mikrovågsugnen.
Ta ut maträtten och rör runt. Tillaga i ytterligare 6 min vid 750 watt.
Ta ut och rör runt, sätt på locket och låt maträtten vila i 3 min innan servering.
Servera med grovt bröd.