Nasi Goreng

Nasi goreng betyder stekt ris och riset är också det enda obligatoriska i denna indonesiska rätt. Grönsaker och kött kan varieras efter vad kylskåpet bjuder på. Sätt extra krydda på maträtten genom att servera rostade cashewnötter på toppen och soja- och chilisås vid sidan om.

1-2 personer

Ingredienser 1½ dl ris (eller 3 dl kokt ris) 2½ dl vatten ½-1 lök 3 vårlökar 100 g salladskål (kinakål) 100 g bacon i tärningar 1 vitlöksklyfta 2 ägg 1 msk vatten 3 msk sojasås salt och peppar

  • Häll 1½ dl okokt ris i EasyRice tillsammans med 2½ dl vatten. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i ca 8 min vid 800 W.
  • Hacka lök och snitta vårlök och salladskål fint.
  • Stek bacontärningarna i T chefseriesTM Wok. Tillsätt lök och pressad vitlök och bryn.
  • Vispa ihop 2 ägg, 1 msk vatten och 1 msk sojasås och häll äggsmeten i woken. Blanda tills smeten blir till ”äggröra”.
  • Tillsätt vårlök.
  • Blanda 2 msk sojasås i det kokta riset och häll i rätten. Stek och blanda med Rörsked.
  • Vänd i salladskål och värm rätten i ca 1 min. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0