Citronkaka
Ingredienser
4 ägg
4,5 dl strösocker
1 stor citron
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
100 g margarin
3 dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker poröst, tillsätt cesten från citronen och pressa ner saften efteråt. Blanda de torra ingredienserna, och sikta ner det i äggsmeten.
Vänd ner det torra ingredienserna. Smält margarinet och koka upp med mjölken. Rör ner detta i smeten.
Häll ner det i en stor sockerkaksform. Smeten går ända upp till kanten men det jäser inte över.
Grädda i ca 1 timme.
Vänd ner det torra ingredienserna. Smält margarinet och koka upp med mjölken. Rör ner detta i smeten.
Häll ner det i en stor sockerkaksform. Smeten går ända upp till kanten men det jäser inte över.
Grädda i ca 1 timme.
Kommentarer
Trackback