Biskvitårta

Nötbotten:
2 äggvitor
1 dl strösocker
100 gram malda hasselnötter

Chokladkräm:
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl florsocker
2 äggulor
2 msk kakao

Glasyr:
150 gram mörk blockchoklad
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitor i och socker till hårt skum i speedy chef.
Mal hasselnötterna i multikvarnen.
Vänd ner de malda nötterna i i marängen med hjälp av degskrapan.
Bred ut smeten på ett silikon bakunderlag efter 22 cm markeringen.
Grädda i 15-20 minuter.
Låt vila en pytteliten stund och lossa sedan botten.
Rör smör och florsocker poröst i bake to basic mått & mix.
Tillsätt äggulor och sikta i kakao.
Bred krämen över den kalla botten.
Smält blockchokladen i microkannan.
Låt svalna något och bred den sedan över kakan.
Servera i tårtbitar och komplettera gärna med färska jordgubbar eller andra bär och en klick Grädde.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0