Dinkel scones
Du behöver
4 dl standardmjölk
2 dl valnötskärnor alternativt 1 g saffran
8 dl dinkelmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 1/2 msk bakpulver
100 g smör
Gör så här:
Hacka och blanda ner valnötskärnorna i mjölet. Om du använder saffran skall du värma mjölken och låta det dra under tiden mjölken svalnar.Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver. Smula i smöret. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg, arbeta inte degen för länge då blir de sega. Dela degen i 4 delar och platta ut till kakor, skåra i ett kors. (eventuellt kan mer mjöl behövas för att degen ska kunna hanteras, red:s anm.)Grädda i 200 grader, 13 minuter.Servera med plommonmarmelad om du har valnötter i annars med svartvinbärsmarmelad eller björnsbärsmarmelad om du bakat med saffran.

Dessa går bra att grädda i tupperwares muffins eller cupcake formar
Kommentarer
Trackback