Toscakaka

100 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
 
Glasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar (à 35 g) mandelspån
 
GÖR SÅ HÄR:
  
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Man kan även använda tupperwares runda silikonform. Tips: Använd 1½ smet då formen är lite större.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, smöret och vätskan. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min.
  5. Förbered under tiden glasyren.
  6. Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
  7. Grädda ytterligare 15 min eller tills den fått färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0