Toscakaka
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar (à 35 g) mandelspån
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Man kan även använda tupperwares runda silikonform. Tips: Använd 1½ smet då formen är lite större.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, smöret och vätskan. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min.
- Förbered under tiden glasyren.
- Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
- Grädda ytterligare 15 min eller tills den fått färg.
Kommentarer
Trackback