Kubb

  • 13 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3  tsk bakpulver
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 250 gram smör
  • 2,25 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk bittermandel hushållsarom

Pärlsocker till garnering

  1. Blanda mjöl och socker, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke
  2. Smält smöret och blanda i mjölken
  3. Vispa ihop ägget och hushållsarom och häll i smör och mjölk blandingen
  4. Blanda i de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg
  5. Forma degen till en rulle och skär 32 st lika stora bitar. Doppa ena sidan i   pärlsocker och lägg dem på en plåt.
  6. Grädda i 225 grader i ca  8-10 min eller tills de fått lite färg

Tips! Gillar man inte mandel kan man ersätta den med 1  tsk kardemumma.

 


Strawberry Daiquiri

 
 
Fyll halva Extra Chefen med halvtinade jordgubbar ( eller hallon), ca 500gram.
Ha sedan i en skvätt pressad lime,  ca ½-1 efter smak. Lite florsocker och en skvätt sprite eller fruktsoda.
För er som vill ha den lite mer vuxen, så kan man tillsätta smaksatt eller naturell rom.
 
Denna drink går att variera i oändlighet med is och frysta frukter. Otroligt god med fryst mango eller varför inte björnbär?
 
 

Rose Marie´s Tupperware Muffins

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl  vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 gram smält smör
  • ½ dl apelsinjuice eller annan vätska
  • 1 tsk kardemumma
OBS! låt tupperwares silikonmuffins form stå i kallt vatten en stund innan du fyller den med smet.
 
Grädda i ca 180 grader i 20 min
 
Vispa ägg och socker poröst i speedy chefen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ihop ägg smeten med mjölblandningen. Tillsätt juicen och det smälta smöret.  Fyll formarna 3/4, grädda.
 
 
 
Går även bra att göra dessa i micron
Grädda i ca 3-4 min. på 500-600W. Fyll ej mittenformen då den tar lite längre  att grädda.

Lammkotletter med mynta pesto

Ingredienser, 4 personer

 

Pesto:

3/4 dl riven parmesanost

2 vitlöksklyftor

2 dl färska myntablad

3/4 dl pinjenötter

3/4 dl olivolja

1/2 tsk salt

6 lammkotletter

2 msk dijonsenap

60 g kex

5 persiljekvistar

2 vitlöksklyftor

5 basilikablad

Salt och peppar

• Pensla lammkotletterna med senap på båda sidor

med Silikon Pensel och lägg dem på gallret tillhörande

Click n’ Shake.

• Häll de övriga ingredienserna i ExtraChef med

knivinsats isatt och hacka.

• Lägg hälften av blandningen nederst i Click n’ Shake

och resten ovanpå lammkotletterna.

Stäng Click n’ Shake och skaka.

• Tillbered lammkotletterna på grillen eller

i T chefseries™ Stekpanna 28 cm.

• Häll alla ingredienserna till peston i

ExtraChef med knivinsatsen isatt och hacka.

• Servera lammkotletterna med

myntapesto och potatis.

 

 

 


Guacamole

2 st avokado 
I dl crème fraîche (eller turkisk yoghurt om man vill ha det nyttigare)
1 tsk limesaft (eller citron)
0,5 tsk salt
0.5 tsk cayennepeppar
I klyfta vitlök 
 
Blanda allt i smoothchopper, extrachef eller quickchef. (i extrachefen och quickchefen får man plats med dubbel sats)
Mums!! :)
 
 

Enkelt bröd i Ultra Pro

Enkelt bröd i Ultra Pro

 

7 dl vetemjöl

3 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

50 g jäst

5 dl vatten

2 msk olivolja

 

Fungerar lika bra med torrjäst som vanlig jäst.

 

Tänk på att vattnet ska vara varmare när du använder torrjäst.

 

Rör ihop direkt i Ultra Pro 5,7 L (Ta halva satsen om du kör 3,5 l)

 

Jäs i 30 minuter.

 

Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

 

 

Perfekt att göra på demot då det inte tar så lång tid.


RSS 2.0