Lök paj

Deg:
4 dl mjöl
150 gram  mjukt smör
1 äggula
ca 4 msk kallt vatten
 
  1. Sikta mjölet och tillsätt resten av ingredienserna.
  2. Knåda till en deg. Lägg degen i en lufttät behållare i kylskåpet i ca 15 min.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform.
  4. Pricka lätt i degen och pensla med 1 äggula.
  5. Förbaka i 10 min vid 180°C i mitten av ugnen.

Fyllning:

4 stora lökar i ringar

30 gram smör

2 ägg

½ tsk riven muskot

Salt och peppar

1½ dl vispgrädde

100 gram riven ost

  1. Löken steks gyllenbrun och grytan tas från plattan.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda dem noga.
  3. Häll massan i den förgräddade pajbottnen och grädda igen vid 200°C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter  tills äggmassan är fast.
  4. Serveras med sallad och skinka
Tips!
Du kan tillsätta stekt bacon, några kokta skinktärningar i lökmassan eller halverade cherrytomater och mjuka bitar getost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0