Lök paj
Deg:
4 dl mjöl
150 gram mjukt smör
1 äggula
ca 4 msk kallt vatten
- Sikta mjölet och tillsätt resten av ingredienserna.
- Knåda till en deg. Lägg degen i en lufttät behållare i kylskåpet i ca 15 min.
- Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform.
- Pricka lätt i degen och pensla med 1 äggula.
- Förbaka i 10 min vid 180°C i mitten av ugnen.
Fyllning:
4 stora lökar i ringar
30 gram smör
2 ägg
½ tsk riven muskot
Salt och peppar
1½ dl vispgrädde
100 gram riven ost
- Löken steks gyllenbrun och grytan tas från plattan.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda dem noga.
- Häll massan i den förgräddade pajbottnen och grädda igen vid 200°C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills äggmassan är fast.
- Serveras med sallad och skinka
Tips!
Du kan tillsätta stekt bacon, några kokta skinktärningar i lökmassan eller halverade cherrytomater och mjuka bitar getost.
Kommentarer
Trackback