Grönsaksgratäng
Njut av denna grönsaksgratäng som lunch eller middagsrätt. Servera med dilldressing och baguette.
Ingredienser 4 personer
1-3 morötter
1 purjolök
ca 250 gram broccolibuketter
200 gram kokt skinka
8 ägg
1½ dl mjölk
Salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala morötterna med en skalare och skär i små bitar. Häll morötterna i silikon brödform
- Skär purjolöken i mindre bitar. Hacka purjolöken, skinka och broccoli i ExtraChefen och häll över morötterna.
- Mät upp mjölken i snabb shaker. Tillsätt ägg, salt och peppar, skaka och häll över blandningen. Grädda grönsaksgratängen i 180°C i ca 30 min.
- Låt gratängen svalna lite innan servering.
- Blanda en dressing av färskhackad dill, creme fraiche, salt och peppear. Servera tillsammans med bröd.
Kommentarer
Trackback