Grönsaksgratäng

 Njut av denna grönsaksgratäng  som lunch eller middagsrätt. Servera med dilldressing och baguette.
 
Ingredienser  4 personer
1-3 morötter
1 purjolök
ca 250 gram broccolibuketter
200 gram kokt skinka
8 ägg
1½ dl mjölk
Salt & peppar
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skala morötterna med en skalare  och skär i små bitar. Häll morötterna i silikon brödform
  3. Skär purjolöken i mindre bitar. Hacka purjolöken, skinka och broccoli i ExtraChefen  och häll över morötterna.
  4. Mät upp mjölken i snabb shaker. Tillsätt ägg, salt och peppar, skaka och häll över blandningen. Grädda grönsaksgratängen i 180°C i ca 30 min.
  5. Låt gratängen  svalna lite innan servering.
  6. Blanda en dressing av färskhackad dill, creme fraiche, salt  och peppear. Servera tillsammans med bröd.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0