Snickerskola
Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk mörkt muscovadosocker
1-2 dl salta jordnötter
300 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk mörkt muscovadosocker
1-2 dl salta jordnötter
300 g mjölkchoklad
Blanda alla ingredienser utom choklad och jordnötter i micropluskannan och koka till 121 grader.
Blanda i jordnötterna och häll sedan smeten i en silikonform, 19 topparna t.ex..
Låt kallna helt, jag brukar ställa in det i kylskåpet.
Blanda i jordnötterna och häll sedan smeten i en silikonform, 19 topparna t.ex..
Låt kallna helt, jag brukar ställa in det i kylskåpet.
Smält chokladen i microppluskannan och doppa bitarna så de täcks helt. Lägg på plåtpapper och låt stelna helt.
Kommentarer
Trackback