Baileys toppar

 

 
Ingredienser
150 g mörk choklad min 60%
100 g vit choklad
3 msk Bailey
3 msk vispgrädde
2 tsk frystorkat kaffe (kan uteslutas)
Dekoration: 50 vit choklad (kan uteslutas)
 
Smält den mörka chokladen i micropluskannan.

Pensla en silikonform t.ex. Tupperwares 19 toppar eller annan liten form noga med chokladen och ställ i kylskåp. Upprepa proceduren efter 5 min.

Vispgrädde, Bailey och kaffe blandas i micropluskannan, alternativt i en kastrull, tills kaffepulvret har lösts upp. Värm. Den vita chokladen bryts i bitar och läggs i. Rör runt tills smeten är likartad och chokladen har smält. Ställ smeten i kylskåp i 5-10 min.

Fördela den vita chokladsmeten i alla hålen. Lämna plats till chokladlocket. Ställ formen i kylskåpet.

Smält åter den mörka chokladen. Täck försiktigt hålen med chokladen med en liten degskrapa eller sked och ställ i kylskåp i 15 min innan topparna vänds ut.

Smält vit choklad till dekoration. Fyll den smälta chokladen i liten spritspåse. Dekorera topparna med ett zigzag mönster av vit choklad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0