Tryffel med jordnötter
Ingredienser
1 dl vispgrädde
50 g Smör
300 g mörk choklad
1 dl Kesella
1 1⁄2 dl grovhackade, salta jordnötter
Gör så här:
Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta.( går bra att värma och smälta i micropluskannan) Rör i kvarg och hälften av nötterna. Häll chokladen i en form ca 10 x 15 cm, t ex en aluminiumform, och strö över resten av nötterna eller använd silikonformarna. Låt den stelna i kylskåp. Skär tryffeln i bitar.
Tips:
God tryffel kräver god choklad med hög kakaohalt, minst 50%. Mer barnvänlig blir tryffeln om du blandar med mjölkchoklad (200 g mörk + 100 g mjölkchoklad). För att undvika klet, förvara tryffeln kallt mellan godisvarven.
Kommentarer
Trackback