Leilas supergoa revbenspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Jag gör dessa på beställning av mina systrar. Ett julbord utan dessa är inget julbord hos oss.
De tar lite tid, men är absolut värd varje minut!!
 
Ingredienser
5 kg hela revbensspjäll, hela tjocka, helst knäckta
1 st vitlök
2 st gul lök
2 st morötter
salt
 
Glace
1 dl ketchup
1 dl soya, japansk
1 dl råsocker
2 msk sesamolja
0,5 dl honung
ca 5-10 cm färsk ingefära ( som en tumme)
2 st klyftor vitlök
 
Gör så här
1.  Koka revbensspjäll Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.                    
 2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen. 
3. Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.                  
4. Glasering Sätt ugnen på 200 grader.                
5. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.                 
6. Riv ner ingefära och vitlök i glazen.                    
7. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.                  
8. Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbenspjällen direkt, då är de som saftigast.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0