Het saffrans kyckling
Ingredienser
- 1 kg kycklingben
Marinad:
- 1 pkt saffran
- 1 msk farinsocker
- 4 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- rivet skal och saft av 1 st citron
- 1 msk Smör-&rapsolja
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk grovmalen svartpeppar
Sås:
- 2 dl meze matyoghurt
- 1 dl hackad färsk gräslök
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1⁄2 tsk honung
- salt och peppar
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingbenen i marinaden låt stå i kyl minst 2 tim.
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingbenen i en ultrapro form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Serveringsförslag:
Servera med såsen, ett gott bröd och en matig sallad
Kommentarer
Trackback