Chokladknäck

Ingredienser

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

2 msk kakao

34 dl rostad, hackad mandlar

2 msk Smör

 

Gör så här:

Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid 15–30 min. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Tips:

Dubblera inte satsen utan koka i två omgångar istället, då slipper du misslyckas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0