Apelsincurd med en tvist av saffran

En sagolik och smakrik kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.
 

Ingredienser

2 st apelsin

1 st citron

2 12 dl strösocker

12 pkt saffran

3 st ägg

125 g Smör

Gör så här:

Skala 1 apelsin och 1/2 citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0