Micro knäck x2

Recept                                                                                                                                                                                                                                                    

Ingredienser

1/2 dl vispgrädde

1 dl Strösocker

3/4 dl Ljus Sirap

1/4 dl Glykossirap

 

Blanda vispgrädde, strösocker, ljus sirap och glykossirap i en mikrosäker glasskål och koka i 7-8 minuter på 6-700 w. Skeda upp i pappersformar.

Dubbla inte satsen! Gör istället flera satser i följd.

Recept 2

1 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
½ dl mandel
knäckformar

Blanda vispgrädde, sirap och socker i en hög form eller kanna.
Kör på högsta effekt i 5 minuter. Hacka under tiden mandeln fint.
Ta ut kannan och rör om. Kör ytterligare 4 minuter.
Häll en liten klick i ett glas med kallt vatten och se om det går att göra en liten kula.
Om du är nöjd med konsistensen, blanda i mandeln och fyll formarna.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0