Micro knäck x2
Recept
Ingredienser
1/2 dl vispgrädde
1 dl Strösocker
3/4 dl Ljus Sirap
1/4 dl Glykossirap
Blanda vispgrädde, strösocker, ljus sirap och glykossirap i en mikrosäker glasskål och koka i 7-8 minuter på 6-700 w. Skeda upp i pappersformar.
Dubbla inte satsen! Gör istället flera satser i följd.
Recept 2
1 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
½ dl mandel
knäckformar
Blanda vispgrädde, sirap och socker i en hög form eller kanna.
Kör på högsta effekt i 5 minuter. Hacka under tiden mandeln fint.
Ta ut kannan och rör om. Kör ytterligare 4 minuter.
Häll en liten klick i ett glas med kallt vatten och se om det går att göra en liten kula.
Om du är nöjd med konsistensen, blanda i mandeln och fyll formarna.