Svartvinbärssorbet gjord på sylt

Svartvinbärssorbet
 
2,5 dl svartvinbärssylt
2,5 dl vatten
3 st äggvitor
2 msk strösocker
 
garnering
 
1,5 dl grädde
2 dl vinbär
12 st citronmelissblad
 
Gör så här
 
Blanda vinbärssylt och vatten och häll blandningen i Jelloringen.Alt. till svartvinbärssylt, mixa i QuickChef III 2,5 dl svartvinbär med 1,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker.Ställ formen i frysen tills blandningen är halvfrusen, vilket tar ca. 1,5 timme.Vispa äggvitorna i SpeedyChef till skum, strö ner socker och vispa en stund till.Blanda vinbärsmassan med äggvispet ochh häll tillbaka i formen.Frys blandningen i ytterligare 2-3 timmar och rör om då och då.Vispa grädden tjock.Lägg upp sorbeten som fina bollar i vackra glas eller på assietter. Garnera med grädde (gärna spritsad)och vackra bär (svarta/röda vinbär, hallon, blåbär) och gröna blad (citronmeliss eller vinbärsblad)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0