Blåbärsparfait
6 dl blåbär
1 vaniljstång
3 äggulor
½ dl florsocker
3 äggvitor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Dekorera med hela blåbär
Gör så här
Mixa blåbären i ExtraChef eller QuickChef III.Dela och skrapa ur vaniljstången.Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt.Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum, bäst blir det om du vispar i SpeedyChef men funkar även i ExtraChef och i nödfall med elvisp även om det tar mycket längre tid.Vispa grädden.Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.Skölj Jelloringen med kallt vatten och fyll smeten i formen.Frys minst 4 timmar eller över natten.Låt parfait tina en stund före servering och garnera med färska eller djupfrysta hela blåbär.Lycka till!


Kommentarer
Trackback