Paprika kyckling med purjolök och parmesan
Ångkokningstid: 25 min, 800 Watt
Vilotid: 5 min
Huvudrätt för 2 personer
1 äggula
2 msk vatten
2 msk parmesanost
4 msk ströbröd
1 msk paprika
1 tsk salt
2 kyckling eller kalkonbröst
4 purjolökar
2 msk grädde
Fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten.
Rör ut äggulan i 2 msk vatten i Bake-to-Basics Vispskål 6,5 dl.
Riv parmesan i Multikvarn med fin rivinsats.
Blanda ströbröd, riven parmesan, paprika och salt i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l.
Doppa kycklingbrösten i ägget först och sedan i ströbrödsblandningen så att de täcks helt. Lägg dem i durkslaget.
Skölj purjolökarna. Skär dem i skivor och lägg skivorna i skålen.
Ställ skålen på vattenbehållaren och durkslaget i skålen. Sätt på locket.
Tillaga i mikrovågsugn i 25 minuter i 800 W.
Låt rätten vila i MicroGourmet i 5 min.
Häll grädde över purjolöken före serveringen. Servera med t.ex. nudlar.