Paprika kyckling med purjolök och parmesan

Ångkokningstid: 25 min, 800 Watt

Vilotid: 5 min

Huvudrätt för 2 personer

1 äggula

2 msk vatten

2 msk parmesanost

4 msk ströbröd

1 msk paprika

1 tsk salt

2 kyckling eller kalkonbröst

4 purjolökar

2 msk grädde

Fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten.

Rör ut äggulan i 2 msk vatten i Bake-to-Basics Vispskål 6,5 dl.

Riv parmesan i Multikvarn med fin rivinsats.

Blanda ströbröd, riven parmesan, paprika och salt i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l.

Doppa kycklingbrösten i ägget först och sedan i ströbrödsblandningen så att de täcks helt. Lägg dem i durkslaget.

Skölj purjolökarna. Skär dem i skivor och lägg skivorna i skålen.

Ställ skålen på vattenbehållaren och durkslaget i skålen. Sätt på locket.

Tillaga i mikrovågsugn i 25 minuter i 800 W.

Låt rätten vila i MicroGourmet i 5 min.

Häll grädde över purjolöken före serveringen. Servera med t.ex. nudlar.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0