Kryddiga köttbullar med broccoli och sockerärtor
Ångkokningstid: 25 min, 800 Watt
Vilotid: 5 min
Huvudrätt för 2 personer
1 lök
1/2 dl persilja
200 g nötfärs
2 msk curry
1 tsk salt
2 msk olja
50 g riven ost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 dl ströbröd
400 g broccoli
200 g sockerärtor
Fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten.
Hacka lök och persilja i Mini Quick Chef.
Blanda lök, persilja, kött, curry, salt, olja, ost och ägg i Vippskål 1,5 l. Tillsätt pressad vitlök.
Forma 22 små köttbullar.
Rulla köttbullarna i ströbröd och lägg dem i durkslaget. Se till att de inte ligger ända upp till kanten, utan lägg dem hellre närmare mitten.
Skölj broccolin, dela den i stora buketter och lägg dem i skålen.
Ställ skålen på vattenbehållaren och durkslaget i skålen. Sätt på locket.
Tillaga i mikrovågsugn i 25 minuter i 800 W.
Lyft locket och durkslaget av skålen och fördela sockerärtorna i skålen ovanpå broccolin. Sätt ihop MicroGourmet igen och låt sockerärtorna ångas medan rätten vilar i MicroGourmet i 5 minuter.
Servera med ris.