Kryddiga köttbullar med broccoli och sockerärtor

Ångkokningstid: 25 min, 800 Watt

Vilotid: 5 min

Huvudrätt för 2 personer

1 lök

1/2 dl persilja

200 g nötfärs

2 msk curry

1 tsk salt

2 msk olja

50 g riven ost

1 ägg

1 vitlöksklyfta

1/2 dl ströbröd

400 g broccoli

200 g sockerärtor

Fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten.

Hacka lök och persilja i Mini Quick Chef.

Blanda lök, persilja, kött, curry, salt, olja, ost och ägg i Vippskål 1,5 l. Tillsätt pressad vitlök.

Forma 22 små köttbullar.

Rulla köttbullarna i ströbröd och lägg dem i durkslaget. Se till att de inte ligger ända upp till kanten, utan lägg dem hellre närmare mitten.

Skölj broccolin, dela den i stora buketter och lägg dem i skålen.

Ställ skålen på vattenbehållaren och durkslaget i skålen. Sätt på locket.

Tillaga i mikrovågsugn i 25 minuter i 800 W.

Lyft locket och durkslaget av skålen och fördela sockerärtorna i skålen ovanpå broccolin. Sätt ihop MicroGourmet igen och låt sockerärtorna ångas medan rätten vilar i MicroGourmet i 5 minuter.

Servera med ris.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0